Σκάνδαλα και οικονομικά θέματα φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : 60 εισπρακτικές στα δίχτυα του εισαγγελέα
H εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "τεράστιες διαστάσεις παίρνει η έρευνα για τις εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες ταλανίζουν τους οφειλέτες, μικρούς και μεγάλους, για τουλάχιστον μία δεκαετία! Ηδη, τα στελέχη 30 εισπρακτικών έχουν περάσει το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, για κακουργηματικά αδικήματα, όμως ο αριθμός τους αυξάνεται σαν τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας..."

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο πρίγκιπας Νικόλαος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας"
Το βιογραφικό και το εγκώμιο του γιου του τέως προβάλει, σήμερα, η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:  Έκθεση βόμβα της τρόικας για τα εργασιακά
"Ανατροπές σε όλα όσα ισχύουν σήμερα για τον κατώτατο μισθό, τις αμοιβές των εργαζομένων, τις συμβάσεις εργασίας, τα όρια των απολύσεων, τις ομαδικές απολύσεις, την κήρυξη απεργιών, τα προνόμια των συνδικαλιστών και το δικαίωμα των επιχειρήσεων να κηρύσσουν ανταπεργία προαναγγέλλει η τρόικα στα εργασιακά από τον Σεπτέμβριο", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

H ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Στρατηγικά αδιέξοδα για την τρόικα της ενισχυμένης
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "αναταραχή και διχογνωμία καταγράφεται στον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαιτίας της διαβούλευσης για την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Η εγκατάλειψη της εθνικής συναίνεσης και το “σκληρό ροκ” πυροδοτούν αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το Ποτάμι ανακοίνωσε καταψήφιση της κατάργησης του μπόνους, επιλέγοντας οριστικά να «χυθεί» στην κοίτη της Ν.Δ.".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Σαρωτικές ανατροπές για τον ιδιωτικό τομέα
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στους επόμενους έξι μήνες και μέχρι τις αρχές του 2017 θα εφαρμοστούν 20 αλλαγές - ανατροπές στο ασφαλιστικό, οι οποίες, πέραν των ανατροπών στα όρια ηλικίας που σημειώθηκαν πέρυσι τον Αύγουστο με το γ' μνημόνιο, θα μειώσουν δραματικά τα εισοδήματα, θα αλλάξουν βίαια τις οικονομικές και κοινωνικές βεβαιότητες «μιας ζωής», θα ενσπείρουν περισσότερη σύγχυση και αβεβαιότητα μεταξύ των πολιτών".

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κάτω από 1.000 ευρώ τον μήνα το 80% των φορολογούμενων
"Καθαρό ατομικό εισόδημα χαμηλότερο των 1.000 ευρώ τον μήνα θα εμφανίζει στις δηλώσεις του το 90% των Ελλήνων φορολογουμένων το 2018, με την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου. Ήδη, πάνω από το 80% των φορολογούμενων-δηλαδή περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια πολίτες- δηλώνει ότι έχει καθαρές τριψήφιες μηνιαίες αποδοχές, ενώ μετά τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Μάιο σε ασφαλιστικό και φορολογικό, η φτωχοποίηση θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό", γράφει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΤΑΙΠΕΔ με εθνόσημο
"■ Θα σώσει (;) τους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών ■ Τα «ισοδύναμα» του ΥΠΕΘΑ για να μη ζήσουν άλλα δράματα απόστρατοι εν ενεργεία ■ Το άκρως φιλόδοξο σχέδιο Καμμένου: 250.000.000 ευρώ ετήσια έσοδα από την αξιοποιήση της ακίνητης περιουσίας των Ενοπλων Δυνάμεων ■ Στη μάχη και οι μπουλντόζες της ιστορικής ΜΟΜΑ", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μαύρα σύννεφα ιμπεριαλιστικών σχεδίων πάνω από τους λαούς
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "αποφάσεις που σηματοδοτούν κλιμάκωση των προετοιμασιών για ενισχυμένη στρατιωτική παρουσία και πολεμική δράση σε μια σειρά ζώνες του πλανήτη, προς προάσπιση των ευρωατλαντικών μονοπωλιακών συμφερόντων και σε αντιπαράθεση με τα μονοπώλια άλλων κρατών και συνασπισμών, πάρθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο στην 27η Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκε στη Βαρσοβία της Πολωνίας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χάνονται οι χώροι για σχολεία 
Άλλη μία αδυναμία της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με ελάχιστες νύξεις πάντως. Γράφει ότι "οφείλονται 40 εκατ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις" και προσθέτει: "SOS εκπέμπει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "χάνονται ο ένας μετά τον άλλον οι κοινόχρηστοι χώροι μέσα στην πόλη που προορίζονται για την ανέγερση σχολείων, καθώς ο δήμος Θεσσαλονίκης εμφανίζεται αδύναμος να εξασφαλίσει τα κονδύλια που απαιτούνται, ώστε να καλύψει το υψηλό κόστος των αναγκαίων απαλλοτριώσεων".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Με μία σφραγίδα ένα ευρώ - μία δραχμή
Η εφημερίδα αναφέρεται στον Γιάννη Βαρουφάκη και υπογραμμίζει ότι "οι ευθύνες του πρώην υπουργού επανήλθαν στην επικαιρότητα, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην συνεργάτη του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος στο τελευταίο του βιβλίο αναφέρει ότι ο Βαρουφόκης είχε εκπονήσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που προέβλεπε την καθιέρωση παράλληλου νομίσματος εθνικοποίηση των τραπεζών και διαχείριση των αναδράσεων με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Το Δημόσιο καταπίνει την Ανάπτυξη
Η εφημερίδα γράφει: "«Κολλημένη» στις κρατικιστικές και αριστερίστικες ιδεοληψίες παραμένει η κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και να αλλάξει την ελληνική οικονομία, εφαρμόζοντας τον πραγματικό και ανόθευτο καπιταλισμό. Δύο μόνο δείγματα από κυβερνητικές πρωτοβουλίες την εβδομάδα που πέρασε είναι αρκετές προκειμένου να καταδείξουν το μέγεθος του παραλογισμού, αλλά και να περιγράψουν όλους τους λόγους για τους οποίους το Δημόσιο και η στρεβλή λειτουργία του θα «καταπιεί» την ανάπτυξη, κρατώντας την χώρα καθηλωμένη σε καθεστώς στασιμοχρεοκοπίας".

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Οι καναλάρχες του κ. Παππά
Όπως τονίζει η εφημερίδα "η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκροτήσει εξαρχής ένα ιδεολόγημα εναντίον των μέσων ενημέρωσης. Στηριζόταν στο πολυδιαφημισμένο από την εποχή του Νίκου Κωνσταντόπουλου εφεύρημα της διαπλοκής και στην υποτιθέμενη προτίμηση των μέσων προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, αν και πάντα τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πολιορκούσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, για να μην πούμε ότι οι περισσότεροι, του αρχηγού συμπεριλαμβανομένου, έχασαν πολιτικές καριέρες πιάνοντας στασίδι μπροστά στις κάμερες των καναλιών που σήμερα θέλουν να κατακτήσουν και να τα μετατρέψουν σε εστίες μονολιθικής προπαγάνδας".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Ειδικά δικαστήρια στήνει ο Κυριάκος
Η εφημερίδα γράφει ότι "στο DNA της οικογένειας Μητσοτάκη είναι οι Εξεταστικές Επιτροπές και τα Ειδικά Δικαστήρια καθώς και η εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων με κάθε μέσο και τρόπο". 

ΤΟ ΧΩΝΙ: Επιτέλους καθαρίζει η βρόμα της TV
H εφημερίδα πανηγυρίζει: "Τους είναι αδιανόητο να φανταστούν κάποιον να τα βάζει με τους καναλάρχες. Τους είναι αδιανόητο να φανταστούν την Ελλάδα χωρίς το MEGA και τον ΑΝΤ1. Δεν το χωράει ο νους τους! Και όμως το ζούμε... Το παντοδύναμο καρτέλ των καναλαρχών "εξαρθρώνεται" ", γράφει.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Υπό εξέταση οι χώροι πρασίνου στη Θεσσαλονίκη
"Εντυπωσιακοί είναι οι αριθμοί που προκύπτουν από την πρώτη έκθεση που δημοσιεύει σήμερα το WWF Ελλάς, μέσα από τη νέα δωρεάν εφαρμογή για κινητά WWF GreenSpaces, στην οποία οι πολίτες καταγράφουν και αξιολογούν τα πάρκα στις ελληνικές πόλεις. Ποια είναι η ετυμηγορία τους μέχρι στιγμής; Οι πράσινοι χώροι ξεπερνούν τη βάση με γενικό μέσο όρο βαθμολογίας 6,2" γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: Παρατράπεζα της ΝΔ το ΚΕΕΛΠΝΟ 
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που εκμαύλιζε κυβερνητικούς παράγοντες ακόμα και... Αρεοπαγίτες Με πρακτικές παρακρατικής εγκληματικής συμμορίας, λειτουργούσε η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ στο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ".

REALNEWS: "Να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα" 
Η εφημερίδα αποκαλύπτει απόρρητη έκθεση 150 σελίδων που έχει στα χέρια της η Λαγκάρντ.  Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ευρωζώνη, καθώς "ανεξάρτητο γραφείο αξιολόγησης προτρέπει την Κριστιν Λαγκάρντ να μη συμμετάσχει το Ταμείο σε άλλο πρόγραμμα διάσωσης στην ευρωζώνη".  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Realnews "ζητήθηκαν οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, της αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ την περίοδο 2004 - 2009, Μιράντας Ξαφά, και άλλων. Αρνήθηκε να συμβάλει στην έρευνα ο πρώην διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος".