[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Έρχονται τα νέα θερμοκήπια!Θερμοκήπια, με νέου τύπου φωτοβολταϊκά συστήματα, είναι το μέλλον των καλλιεργειών του είδους στην Ελλάδα.


Αυτό ανακοίνωσε ο καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας, ο οποίος μίλησε για τις εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας στον Αγροδιατροφικό Τομέα, στο Πολυσυνέδριο NANOTEXNOLOGY 2016, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ήδη δημιουργούνται θερμοκήπια με ενσωματωμένα ημιδιαφανή OPVs , δηλαδή νέου τύπου φωτοβολταϊκά, τα οποία είναι κατάλληλα για την περιοχή της Μεσογείου, στην οποία έχουμε περισσότερα από 2.200.000 στρέμματα θερμοκηπίων. Αυτό σημαίνει ότι ήδη δημιουργείται μια μεγάλη αγορά, στην οποία μπορεί να δραστηριοποιηθεί η ελληνική καινοτομία της Νανοτεχνολογίας. 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο Κέντρο Οργανικών Ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο με τεχνικές μεγάλης κλίμακας τα νέου τύπου φωτοβολταϊκά , τα οποία έχουν χαμηλές απαιτήσεις σε ενέργεια.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]