Ενώπιον της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά της όλης διαδικασίας χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών έναντι 3 εκατ. ευρώ η κάθε μία.


Κατά τη συζήτηση ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, στην οποία συμμετείχαν 30 δικαστές μεταξύ των οποίων και τρεις αντιπρόεδροι, οι δικηγόροι των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας τόνισαν την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προχωράει στην αδειοδότηση των καναλιών.

Ειδικότερα, ανέφεραν ότι εφόσον ο υπουργός Επικρατείας αντισυνταγματικά και παράνομα κάνει όλη την διαγωνιστική διαδικασία, οι αποφάσεις τους μέχρι τη διακήρυξη του διαγωνισμού είναι άκυρες. Επίσης, ανέφεραν οι συνήγοροι των καναλιών, ότι αρμόδιο για να προχωρήσει στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών είναι μόνο το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, οι ανεξάρτητες αρχές δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τον υπουργό Επικρατείας και ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών είναι αυθαίρετος.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Δημοσίου, αντέκρουσαν τα επιχειρήματα των τηλεοπτικών σταθμών, προσθέτοντας: «Υπάρχει συνταγματική υποχρέωση να γίνει ο διαγωνισμός. Όλα τα άλλα είναι συσκότιση. Η σκοπιμότητα είναι να δημιουργηθεί σύγχυση, η οποία έχει σχέση με την προειδοποιητική επιστολή της Επιτροπής (Κομισιόν), η οποία δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.