Αστυνομικός, που υπηρετούσε στον Έβρο, ήταν μέλος κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών! Έδινε πληροφορίες στα άλλα μέλη του κυκλώματος για τις κινήσεις της αστυνομίας ή, ακόμη - ακόμη, έκανε τον προπομπό!


Ήδη ο εν λόγω αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, ενώ πλέον οδηγείται στον εισαγγελέα και θα καθίσει στο εδώλιο, μαζί με τους συνεργούς του! Ταυτόχρονα συνεχίζεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του.

Tα κυκλώματα χρησιμοποιούσαν φορτηγό ειδικά διαμορφωμένο. Είχαν κατασκευάσει κρύπτη, κάτω από την καρότσα, η οποία είχε ύψος μόλις 35 εκατοστά! Εκεί μέσα ξάπλωναν τους παράτυπους μετανάστες και τους διακινούσαν λες και ήταν σαρδέλες σε κονσερβοκούτι! Όσο για την ταρίφα, άρχισε από τα 1.500 ευρώ κι όλο κι ανέβαινε!



Η αστυνομία εξάρθρωσε δύο σπείρες διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μετά από αστυνομική επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη, Έβρο και Αττική. Χρειάστηκαν πολλοί μήνες παρακολούθησης και έρευνας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ως την τελική επιχείρηση στην οποία πήραν μέρος αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης και της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 29 άτομα, μεταξύ των οποίων ο αστυνομικός, αλλά και 53χρονος Έλληνας και 27χρονος ομογενής, οι δυο τελευταίοι ως επικεφαλής των δύο οργανώσεων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα περίπτωση αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», «προώθησης στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής», «παράνομης διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα σε παράτυπους μετανάστες» και «διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις».

Για την πρώτη οργάνωση, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν 22 άτομα και συγκεκριμένα 14 Έλληνες, μεταξύ των οποίων ο 53χρονος επικεφαλής, τρεις ομογενείς και πέντε αλλοδαποί.

Για την δεύτερη οργάνωση, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν τρεις Έλληνες(μεταξύ τους και ο αστυνομικός), δύο ομογενείς, μεταξύ των οποίων ο 27χρονος «εγκέφαλος» και δύο αλλοδαποί.

Τα μέλη των οργανώσεων παραλάμβαναν από σημείο του Νομού Έβρου, τους παράτυπους μετανάστες και ακολούθως τους μετέφεραν είτε στην Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα. Σε όλες τις διακινήσεις χρησιμοποιούσαν οχήματα-προπομπούς προκειμένου να παρέχουν ενημέρωση στα οχήματα μεταφοράς για την παρουσία αστυνομικών περιπολιών και μπλόκων. Το ρόλο αυτό έπαιξε, τουλάχιστον μία φορά, ο εν λόγω αστυνομικός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της πρώτης οργάνωσης πραγματοποίησαν τουλάχιστον 23 διακινήσεις περίπου 400 αλλοδαπών από το Δεκέμβριο του 2015 έως τον Απρίλιο του 2016, ενώ τα μέλη της δεύτερης οργάνωσης ενέχονται σε τουλάχιστον 16 λαθροδιακινήσεις περίπου 200 αλλοδαπών από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους μέχρι τον Μάιο του 2016. Συνολικά φέρονται να ... τσέπωσαν πάνω από 320.000 ευρώ, ενώ τα μέλη της δεύτερης οργάνωσης πάνω από 360.000 ευρώ.



Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο φορτηγά, στο ένα εκ των οποίων είχε κατασκευασθεί ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη για τη μεταφορά παράτυπων αλλοδαπών
Οκτώ αυτοκίνητα εκ των οποίων τρία  ΤΑΞΙ και πέντε  Ι.Χ.Ε.
Το χρηματικό ποσό των 6.600 ευρώ
Πλήθος κινητών τηλεφώνων και
ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ οι έρευνες για τον προσδιορισμό της έκτασης της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.