Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αισιοδοξεί για το επόμενο παιχνίδι με τον Άγιαξ, ότι μπορεί να περάσει το εμπόδιο των Ολλανδών και να βρεθεί ένα βήμα πριν τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.


Το παιχνίδι που τελείωσε πριν από λίγο στο Άμστερνταμ αυτό μας έδειξε: Ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα (με όλα τα γράμματα κεφαλαία) κι είχε κι έναν Κάμπος που μπορεί να γίνει ο ηγέτης του Δικεφάλου: Ο Αγγκολέζος πέτυχε γκολ ποίημα, αλλά ήταν πρώτος και στην άμυνα και στη δημιουργία...

Μάλιστα, αν δεν είχαν γίνει δύο λάθη (ο μεσοεπιθετικός Σακχόφ έφευγε αρκετά μπροστά, με αποτέλεσμα ο Τσίμιροτ να μένει μόνος πίσω στον άξονα) ο Άγιαξ δε θα είχε ούτε γκολ, ούτε δοκάρι. Και οι δύο καλές φάσεις των γηπεδούχων έγιναν από το ίδιο σημείο, με τον ίδιο τρόπο...

Όσο για τον ΠΑΟΚ, αν εξαιρέσουμε τις δύο αυτές στιγμές, έπαιξε όπως ακριβώς έπρεπε να παίξει. Με προσοχή στην άμυνα, με αλληλοκαλύψεις, με προσπάθεια για γρήγορες επιθέσεις, με τρεξίματα, με πρέσινγκ ψηλά ως το τελευταίο λεπτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έβγαινε μπροστά!

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε με πίεση στα άκρα, αφού από εκεί παίζει ο Άγιαξ. Μόλις ο Ίβιτς είδε ότι ο Άγιαξ πέρασε με παιχνίδι από τον άξονα, έκανε τις κατάλληλες μετακινήσεις, θυσίασε το επιθετικό παιχνίδι του Τσίμιροτ, γύρισε ακόμη πιο πίσω τον Σακχόφ και χάρη στην πειθαρχία των παικτών του, περιόρισε τον αντίπαλο (η φάση με το δοκάρι γίνεται ακριβώς πάνω σ' αυτές τις αλλαγές).

Εν κατακλείδι, ο Άγιαξ του Άμστερνταμ δε φαίνεται να μπορεί να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ. 

Οι συνθέσεις

Αγιαξ (Πίτερ Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Φέλτμαν, Φιργκέφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77' Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκάζι (88' Τσέρνι), Ντόλμπεργκ, Κασιέρα (59' Γιούνες).



ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (69' Τζιόλης), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Ροντρίγκες (84' Μυστακίδης), Αθανασιάδης (90' Κουλούρης).