[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Υπό κατάληψη και η νέα Φιλοσοφική του ΑΠΘΣτην κατάληψη της "νέας" Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν σήμερα το πρωί περίπου 30 μέλη της ομάδας «Αναρχική Συνάντηση Αγώνα».


Η κατάληψη γίνεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης No Border Camp, που πραγματοποιείται στην Πανεπιστημιούπολη κι επιβεβαιώνονται οι φόβοι ότι η συγκεκριμένη "κατασκήνωση" δεν έχει άλλους σκοπούς παρά μόνον το μπάχαλο...

«Έχουμε απευθυνθεί και προφορικά και εγγράφως, και τις προηγούμενες ημέρες και χθες, όταν έγινε η κατάληψη της Νομικής και σήμερα με την κατάληψη της Φιλοσοφικής, στις αρμόδιες αρχές περιγράφοντας την κατάσταση και ζητώντας να κάνουν από την πλευρά τους αυτό το οποίο νομίζουν, επιχειρησιακά και με βάση τη νομοθεσία» δήλωσε ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής Δημήτρης Μαυροσκούφης. «Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική της αστυνομίας, δεν είμαστε αστυνομικοί, δεν είμαστε εισαγγελείς, τους λέμε τι συμβαίνει και ας αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν» πρόσθεσε.

Ο κ. Μαυροσκούφης εξέφρασε την ανησυχία του για την ασφάλεια του προσωπικού, αλλά και για την τύχη των κτιρίων και της υποδομής. «Η ανησυχία μας είναι ότι δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που οργανώνουν τις εκδηλώσεις αυτές (..) Είναι πολύ πιθανό να μπορούν οι ίδιοι να διαχειριστούν τα κτήρια, τα οποία καταλαμβάνουν, αλλά δεν ξέρουμε ποιοι άλλοι μπορούν να εμφανιστούν και τι άλλο μπορεί να συμβεί» ανέφερε. Όπως είπε ακόμη ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, τα άτομα που κατέλαβαν το κτήριο  έσπασαν το λουκέτο και στράβωσαν μία πόρτα.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι στο campus του ΑΠΘ έχουν κατασκηνώσει περίπου 250 άτομα, με τον μεγαλύτερο όγκο κατασκηνωτών να αναμένεται το απόγευμα. Σημειώνεται ότι το ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής, που έχουν αναρτήσει οι διοργανωτές, προβλέπει φαγητό για 2.000 άτομα επί 8 ημέρες. Φυσικά εγείρονται ερωτηματικά για το ποιος είναι αυτός που μπορεί να διαθέσει τα χρήματα για -τουλάχιστον- 16.000 μερίδες φαγητού...

Οι πρυτανικές αρχές και η επιτροπή για τη διαχείριση της κατάστασης που όρισε η Σύγκλητος βρίσκονται σε επιφυλακή.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]