Με καθυστέρηση ενός περίπου χρόνου σε σχέση με το υπόλοιπο έργο, θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης, ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό»,
Γιάννης Μυλόπουλος.

Υπογράμμισε ότι το τμήμα της παλιάς οδού Εγνατίας που θα αναδειχθεί στον σταθμό θα έχει εφάμιλλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον με τον Λευκό Πύργο και την Αψίδα του Γαλερίου και θα αποτελέσει «brand name» για την πόλη.  


«Θα γίνει ένα έργο για το οποίο θα είμαστε υπερήφανοι, πρόκειται για ολόκληρο τμήμα αρχαίου δρόμου, μια πόλη κάτω από την πόλη, όπως είναι ο Λευκός Πύργος και η αψίδα του Γαλερίου. Έτσι θα είναι και ο σταθμός της Βενιζέλου θα είναι ένα brand name για τη Θεσσαλονίκη» είπε στην εκπομπή «ΑΠΕριττα» ο κ. Μυλόπουλος, διευκρινίζοντας ότι θα γίνει εξαρχής ο σχεδιασμός της μελέτης και ότι θα δοθεί σε χρήση το 2021, με καθυστέρηση περίπου ενός χρόνου από τους υπόλοιπους σταθμούς της βασικής γραμμής. 

Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», ανέφερε, επίσης, ότι έως στιγμής έχει ολοκληρωθεί κατά 80% η διάνοιξη των σηράγγων της βασικής γραμμής (Ν.Σ. Σταθμός - Νέα Ελβετία) από τους δύο μετροπόντικες και ως το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί το 100%, ενώ, αντίστοιχα, σε ποσοστό 80% ολοκληρώθηκαν και οι αρχαιολογικές εργασίες και στις αρχές του 2017 θα αποχωρήσουν από τα εργοτάξια οι αρχαιολόγοι.