[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Στο τσάκα - τσάκα "καθάρισε" ο Τσίπρας με τον ΚαμμένοΛιγότερο από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο,
στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς που ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας με αντικείμενο την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την αναθεώρηση του Συντάγματος.


Όπως φαίνεται, οι κόκκινες γραμμές είναι για να... ξεθωριάζουν και οι ΑΝΕΛ θα κάνουν πίσω σε αρκετές από τις θέσεις τους...

Στις δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος ο κ. Καμμένος, είπε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα δουν πού συγκλίνουν οι θέσεις τους και θα καταλήξουν σε μια κοινή, κυβερνητική πρόταση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς -πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη- προκειμένου, όπως είπε, «να κάνουμε πράξη αυτά που επιθυμεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς για το πλαφόν του 3% για την είσοδο στη Βουλή, ο κ. Καμμένος, από την ρητορική της "κόκκινης γραμμής", πήγε... λίγο πίσω: Είπε ότι «πρέπει να παραμείνει». Άλλο, φυσικά, το πρέπει κι άλλο τα περί γραμμών... «Είναι ένα θέμα που έχουν θέσει οι ΑΝΕΛ και θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει αυτό το όριο» τόνισε, ανοίγοντας το παράθυρο, αφού από το "είναι σημαντικό να υπάρχει", η υποχώρηση είναι πιο εύκολη.

Για το θέμα του μπόνους, ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να παραμείνει με κανέναν τρόπο στους 50 βουλευτές», προσθέτοντας πως θα μπορούσε να μειωθεί αρκετά, ώστε «να μην προσβάλλει την αναλογικότητα της ψήφου, αλλά να δίνει τη δυνατότητα συνεργασιών». Λάστιχο και το μπόνους, δηλαδή...

Όπως είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, στην κυβέρνηση υπάρχει συμφωνία ότι πρέπει να είναι αναλογικότερο το σύστημα, ενώ τόνισε ότι περιμένουν να ακούσουν και τις απόψεις των άλλων κομμάτων, ασκώντας κριτική στη στάση της Νέας Δημοκρατίας.

Για την συνταγματική αναθεώρηση αναφέρθηκε στο δικαίωμα ψήφου στα 17, στην εκλογή βουλευτών εκ μέρους της ομογένειας, στην απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την αλλαγή της βουλευτικής ασυλίας, τη διασφάλιση σταθερού φορολογικού συστήματος, την παραμονή του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο χώρο της δικαιοσύνης, τη θέσπιση προστασίας της εθνικής ταυτότητας και την αλλαγή του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]