Σε υψηλούς τόνους επέλεξαν να κινηθούν Συγγρού και Μαξίμου για το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, πριν ακόμη ανακοινωθεί επισήμως η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον
πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης.


Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασαν ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να στερήσει από τη Ν.Δ. την αυτοδυναμία, καθώς η νίκη είναι δεδομένη όποτε και να γίνουν οι εκλογές». 

«Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δυο φορές», ανέφεραν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Τα εν λόγω σχόλια προκάλεσαν την αντίδραση του Μαξίμου που παρατήρησε ότι κάποιοι χάνουν την ψυχραιμία τους και φορτωμένοι με άγχος ξεκίνησαν τα παραπολιτικά από σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τις συναντήσεις θα γίνουν τη Δευτέρα.

«Κατανοούμε την πίεση, το αδιέξοδο και τους φόβους “κύκλων” της ΝΔ», αναφέρει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και συμπληρώνει ότι «διοχετεύουν, ανωνύμως, στα ΜΜΕ διάφορες ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι ("Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δυο φορές"..)». 

Η απάντηση του Μαξίμου στις διαρροές από τη Συγγρού είναι: «Επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;». 

Την κόντρα συνέχισε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης μέσω twitter.
«Περί διαρροών (Μαξίμου ενταύθα): Ποιος ξεχνάει την άθλια μεθόδευσή σας στην πρώτη συνάντηση των δύο αρχηγών; Τότε που μόλις ξεκίνησε η συνάντηση @atsipras & @kmitsotakis δώσατε διαρροή τι λέει ο @PrimeministerGR στον πρόεδρο της @neademokratia!», έγραψε σε δύο tweets.