Σε Συνάντηση Διαλόγου που διοργανώθηκε στο Άμστερνταμ, μέσω των προγραμμάτων Urbact, Eutropian, Agora Europa και Pakhuis de Zwijger, για την Αστική Ανάπτυξη, συμμετείχε ο δήμος Θεσσαλονίκης.


Η εκδήλωση είχε θέμα «Εμείς κάνουμε την Ευρώπη! Οι πόλεις και οι ιθύνοντες της πόλης ενισχύουν τον αντίκτυπο -  Συνθήκη του Άμστερνταμ». Ο δήμος εκπροσωπήθηκε από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, η οποία παρουσίασε τις δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης γύρω από το προσφυγικό/μεταναστευτικό, στο πλαίσιο της θεματικής «Ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών». 

Η Αντιδήμαρχος έδωσε έμφαση στην ανάγκη χρηματοδότησης των τοπικών κοινωνιών που δέχονται τους πρόσφυγες καθώς και της συνεργασίας θεσμικών φορέων με την κοινωνία των πολιτών, οι οποίες κατά την παρούσα φάση αντιμετωπίζουν το θέμα της στέγασης και της κάλυψης των βασικών αναγκών τους. Η Καλυψώ Γούλα τόνισε την ανάγκη για κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων και για αρμονική συνύπαρξή τους εντός της τοπικής κοινότητας, καθώς ο τελικός προορισμός τους δεν είναι η Ελλάδα, η οποία παραμένει μια χώρα διέλευσης.