Η φοροκαταιγίδα που έφθασε δεν επιλέγεται ιδιαίτερα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Αντιθέτως, τα πρωτοσέλιδα της συμπολίτευσης προτιμούν τα των εξωχωρίων επιχειρήσεων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ:  Τα μνημόνια τσάκισαν την ελληνική αγορά
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «τη στιγμή που η κυβέρνηση επιβάλλει νέους άμεσους και έμμεσους φόρους, επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο πολίτες και επιχειρήσεις, τα στοιχεία για τον αριθμό των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο από την αρχή της κρίσης έως σήμερα σοκάρουν. Από τιε 858.685 επιχειρήσεις που καταμετρήθηκαν στα τέλη του 2008 έκλεισαν οι 244.712, δηλαδή σχεδόν το 29% των επιχειρήσεων κατέβασε ρολά τη τελευταία επταετία».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Φθηνοί φορο-εισπράκτορες με πλεόνασμα θράσους»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (που λειτουργεί πλέον ως κράτος εν κράτει) διεκδικεί από φτωχούς φορολογουμένους μικροποσά τα οποία δεν μπορεί να «τραβήξει» από λογαριασμούς που έχουν «ακατάσχετο».

ΕΘΝΟΣ: «Με εκπλήξεις οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ»
Η εφημερίδα σημειώνει: «τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την επεξεργασία των γραπτών. Χαμηλώνει ο πήχης εισαγωγής σε δεκάδες σχολές. Μεγάλες ευκαιρίες εισόδου στα Παιδαγωγικά Τμήματα της περιφέρειας. Άνοδος αναμένεται στις περιζήτητες σχολές».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βασιλιάς του Έθνους ή τοποτηρητής της ξενοκρατίας;
«Ο θυμόσοφος λαός μας λέει: "αγάλι - αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι". Αυτή τη λαϊκή ρήση προφανώς ακολουθούν στην τέως Βασιλική οικογένεια, από τη στιγμή που το "αυτί" μας έπιασε ότι οι εξελίξεις τα επόμενα χρόνια θα ωριμάσουν την αναγκαιότητα της επιστροφής του Στέμματος στην Ελλάδα. Μέσω υγιούς δημοψηφίσματος που θα διενεργηθεί και όχι όπως αυτό που έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στις 8 Δεκεμβρίου του 1974. Το οποίο από το περιβάλλον της τέως Βασιλικής οικογένειας, το θεωρούν νόθο και κάλπικο. Έτσι, πιστεύουν ότι μέχρι το 2025 θα έχουν πάρει πίσω ό,τι δικαιούνται», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Άγριο ψαλίδι στα μερίσματα του Δημοσίου»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κατάργηση των κατώτατων ορίων μειώνει τα ποσά που λαμβάνουν πολλοί συνταξιούχοι του Δημοσίου από τα 90 στα 30 ευρώ. Χάνουν το μισό μέρισμα όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από το Δημόσιο με διαδοχική ασφάλιση. Με τροπολογία καταργούν τα οικογενειακά επιδόματα από τις συντάξεις δημοσίου και στρατιωτικών».

ΕΣΤΙΑ: «Ανοικτός ο τ. Βασιλεύς σε δημοψήφισμα»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε όλες τις περιπτώσεις, ειδικώς όταν οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες είναι οριακές, όπως στην παρούσα φάση στην Ελλάδα, η τηλεοπτική παρουσία και παρέμβασις του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου «ανοίγει» θεματικές και δημιουργεί συζητήσεις».

Η ΑΥΓΗ: «Μόνη με τις off shore η Νέα Δημοκρατία»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «με 190 «ναι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ πέρασε η τροπολογία που θεσπίζει το ασυμβίβαστο της πολιτικής ιδιότητας με τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες. «Παρών» η Ένωση Κεντρώων. Αλ. Τσίπρας: Η Ν.Δ. το έβαλε στα πόδια μπροστά στο ογκώδες στρατηγικό της αδιέξοδο, διότι την ορίζουν διαπλοκή και κίτρινος Τύπος».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Άτακτη υποχώρηση»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «να μην πάρει μέρος στη συζήτηση επί της τροπολογίας για τις offshore επέλεξε η Ν.Δ.. Οι βουλευτές ήταν διχασμένοι για τη στάση που θα κρατούσαν κατά την ονομαστική ψηφοφορία. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε εσωκομματικές τριβές. «Η Ν.Δ. τα έβαλε στα πόδια» σχολίασε η κυβέρνηση».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Βαλς: Στήριξη για επενδύσεις, χρέος»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «μήνυμα ότι το Παρίσι θα στηρίξει την Ελλάδα στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, αλλά και στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, αποστέλλει, μέσω συνέντευξης στην «Κ», ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Αλ. Τσίπρα και τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μπαίνει e-τάξη στα τραπεζοκαθίσματα
«Τάξη στο ζήτημα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια που λειτουργούν στην πόλη επιδιώκει να βάλει ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, στην οποία θα αποτυπώνονται με ακρίβεια όλα τα στοιχεία που αφορούν τις άδειες που έχουν δοθεί σε κάθε κατάστημα για την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου», γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Κατσαπλιάδες Α.Ε.
Η εφημερίδα αναφέρεται στα όσα έγιναν με τη διάταξη για τις εξωχώριες εταιρίες.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Συμπληρωματικά μέτρα-φωτιά»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «τη συμπλήρωση των αντιλαϊκών μέτρων για το κλείσιμο της πρώτης «αξιολόγησης» του 3ου μνημονίου έφερε η κυβέρνηση με χτεσινοβραδινές τροπολογίες. Με τα συμπληρωματικά μέτρα μεταξύ άλλων βάζει πιο βαθιά το μαχαίρι στην περικοπή του ΕΚΑΣ, ρυθμίζει τη ενεργοποίηση του «κόφτη», επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Βουλή-Κλεφτοπόλεμος για τις οφσόρ»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η σύγκρουση στη Βουλή μετά την κυβερνητική αναδίπλωση για τις οφσόρ βουλευτών και υπουργών αφήνει τελικά περισσότερες σκιές από όσες προσπάθησε να σβήσει. Οι καταγγελίες για πολιτικό χρήμα και επιχείρηση συγκάλυψης εμπλεκομένων μάλλον βάρυναν την κυβέρνηση, παρότι η ΝΔ επέλεξε την αποχή προκαλώντας σχόλια μεταξύ των στελεχών της».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Πράσινες-κίτρινες-κόκκινες κάρτες»
Η εφημερίδα γράφει ότι «όσοι πέτυχαν στο έργο τους και μια νέα γενιά ικανών στελεχών. Όσοι έχουν ακόμη την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού αλλά δεν απέδωσαν. Όσοι, χωρίς να παράγουν έργο, προκάλεσαν ζημιά στην κυβέρνηση».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νίκη των πεζών για τα τραπεζοκαθίσματα
«Χθες ανακοινώθηκε μία νίκη για τους κατοίκους της πόλης και συγκεκριμένα τους… πεζούς! Μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία θα καταγράφεται λεπτομερώς ο χώρος που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει η διοίκηση του κεντρικού δήμου», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Απειλεί θεούς και δαίμονες
Η εφημερίδα γράφει ότι «ο «μαϊμού» δεσπότης, που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, περνά στην αντεπίθεση, απειλεί θεούς και δαίμονες και ισχυρίζεται ότι κάποιοι του κάνουν πόλεμο και προσπαθούν να τον βάλουν στο χέρι, στέλνοντάς του «βροχή» μηνυμάτων με σεξουαλικό περιεχόμενο».

KONTRA NEWS: «Δραπέτευσαν από τη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «δραπέτευσε χθες από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους βουλευτές του κόμματός του, για να αποφύγουν το σφυροκόπημα του Αλέξη Τσίπρα και την απολογία για τη σύνδεση της ΝΔ, των κορυφαίων στελεχών της και συγγενικών της προσώπων με τις offshore και τις υπόλοιπες εξωχώριες εταιρείες».

STAR PRESS: Ψάχνουν λογαριασμούς, σπίτι και φίλους
Η εφημερίδα αναφέρεται στο έγκλημα του Αμαρουσίου, με θύμα μεσήλικα γυναίκα, σε υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ. Επισημαίνει ότι «μπήκαν στο στόχαστρο οι οικονομικές συναλλαγές της», επειδή «μάζευε 500άρικα».

VOICE: «Ίδρυμα διά βίου μάσας»
Η εφημερίδα γράφει ότι «πρώτη φορά αριστερή (συγ)κάλυψη οργίου. Οι διπλοπληρωμές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τα στοιχεία των οικονομικών αρχών. Τα χαμένα καρνέ, τα «πειραγμένα τραπεζικά εξτρέ και ο «user 45» ».


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ουραγός η Ελλάδα στο πακέτο Γιούνκερ»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ουραγός είναι η Ελλάδα στη συμμετοχή μμε στο πακέτο Γιούνκερ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Κομισιόν με αφορμή τον απολογισμό του πρώτου έτους, λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ)».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Έρχεται λίστα-φωτιά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πρώτη προειδοποίηση σε 50.000 μικρο-οφειλέτες με μαζική αποστολή e-mail. Οι φορολογούμενοι καλούνται να τακτοποιήσουν άμεσα τις οφειλές στην εφορία. Επιστολές και σε όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ. Απειλούνται με δημοσιοποίηση των ονομάτων τους».