[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδωνΤο έγκλημα της Γέφυρας είναι, και σήμερα, πρώτο θέμα σε αρκετές εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Τάκη, οι ήρωες μένουν στην αιωνιότητα
Η εφημερίδα αναφέρεται στην κηδεία του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τρώνε το ΕΚΑΣ από τους πολύ φτωχούς»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ξεκινά στο τέλος του μήνα η «σφαγή» του ΕΚΑΣ αφού περίπου 80.000 δικαιούχοι, που λαμβάνουν πάνω από 664 ευρώ συντάξιμες μηνιαίες αποδοχές, θα χάσουν το συγκεκριμένο επίδομα. Πρόκειται για ένα από τα πιο σκληρά μέτρα του νέου Ασφαλιστικού».

ΕΘΝΟΣ: «Ποινές – εξπρές για οικολογικές παραβάσεις»
Η εφημερίδα σημειώνει: «συστήνεται «πράσινη» αστυνομία από το υπ. Περιβάλλοντος. Θα μπορεί να πραγματοποιεί συλλήψεις, να αφαιρεί άδειες λειτουργίας επιχειρήσεων και να επιβάλλει επιτόπου πρόστιμα. Μπάζα και λύματα στη φύση, βιομηχανικά απόβλητα, παράνομο κόψιμο δένδρων και άλλα περιβαλλοντικά αδικήματα στο στόχαστρο του ειδικού σώματος».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ανασύρουν χαράτσι μέσω του Κτηματολογίου»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «όσοι δεν έχουν καταβάλει το πάγιο τέλος κτηματογράφησης θα λάβουν ετεροχρονισμένα «ραβασάκια» ποσού 35 ευρώ για κάθε δικαίωμα σε κύριους χώρους και 20 ευρώ για βοηθητικούς. Η πληρωμή θα γίνει με τους κωδικούς Taxis στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου ενώ ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί θα περιέλθουν στο Δημόσιο!».

ΕΣΤΙΑ: «Πρόστιμα βολικά για φοροδιαφυγή»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η αντιμετώπισις της φοροδιαφυγής απαιτεί ισχυρό ελεγκτικό μηχανισμό και ταυτοχρόνως ισχυρά αποτρεπτικά «εργαλεία» μέσω των προστίμων που θα καλούνται να πληρώσουν όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν. Στο πρώτο σκέλος έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια αρκετές προσπάθειες, που ελάχιστα όμως έχουν βελτιώσει το τελικό αποτέλεσμα».

Η ΑΥΓΗ: «Ν.Δ. στα πρόθυρα νευρικής κρίσης»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «το έδαφος κάτω από τα πόδια της έχασε η ηγεσία της Ν.Δ. με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με συνέπεια η στρατηγική της «παρένθεσης» και των «εκλογών» να μείνει μετέωρη και στο εσωτερικό του κόμματος να επικρατεί νευρικότητα και σύγχυση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πίσω από το «παραιτηθείτε»»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κινούν τα νήματα στο «κίνημα παραιτηθείτε», που διοργανώνει συγκέντρωση αύριο στην πλατεία Συντάγματος. Αίτημά τους η παραίτηση της κυβέρνησης. Τα κόμματα δηλώνουν ότι δεν υποκινούν τη διαδήλωση. Η επίσημη Ν.Δ. τηρεί αποστάσεις, αλλά οι δηλώσεις των στελεχών της κινούνται σε διαφορετικό μήκος κύματος».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Οι παρενέργειες της υπερφορολόγησης»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «παρά την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά κατά 46% την τελευταία 6ετία, τα έσοδα του Δημοσίου από τη συγκεκριμένη πηγή ήταν και πέρυσι λιγότερα απ’ ό,τι το 2009. Δραματική συρρίκνωση γνωρίζει ο κλάδος των μηχανικών στη χώρα. Συνολικά 14.000 έχουν ζητήσει τη διαγραφή τους από το ΤΕΕ».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Θύμα μπούλινγκ δηλώνει ο 14χρονος θύτης
«Σοκαρισμένη η Γέφυρα κήδεψε χθες τον άτυχο Τάσο. “Δεν άντεχα άλλο. Με κορόιδευαν διαρκώς επειδή δεν μπορούσα να μιλήσω γρήγορα και να τρέξω. Με κορόιδευαν όλοι τους. Δεν είχα πει τίποτε σε κανέναν, αλλά τα είχα γράψει σε ένα κομματάκι χαρτί, που είναι κλειδωμένο στο συρτάρι του γραφείου στο δωμάτιό μου. Εκεί γράφω κάποια πράγματα γι' αυτά που ένιωθα”. Ο 14χρονος που σκότωσε τον φίλο και συμμαθητή του ισχυρίζεται ότι επί τρία χρόνια ήταν θύμα μπούλινγκ», γράφει η εφημερίδα για το έγκλημα στη Γέφυρα.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Πραξικόπημα τη νύχτα από τα «κεφάλια» των μασόνων
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «χθες τη νύχτα σε γνωστή κοσμική ταβέρνα της οδού Αχαρνών(έναντι του Μεγάρου της Μεγάλης Στοάς της οδού Σουρμελή), υψηλόβαθμα στελέχη συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν για συγκεκριμένα θέματα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: « «Ξηλώνει» και τα τελευταία αναχώματα στις ομαδικές απολύσεις»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «την ίδια ώρα που η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να ξαναεμφανίσει ότι η κυβέρνηση έχει «κόκκινες γραμμές» στα Εργασιακά, αυτά που δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος, χτες σε τηλεοπτική συνέντευξη, δείχνουν άλλα. Στη διαπραγμάτευση βρίσκεται η αύξηση (ή και απελευθέρωση;) του αριθμού των απολύσεων που προβλέπει ο νόμος για μία επιχείρηση».

ΤΑ ΝΕΑ: «Δολώματα και ξόβεργες για τον εκλογικό νόμο»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε ασκήσεις εγκλωβισμού της αντιπολίτευσης επιδίδεται η κυβέρνηση με προφανή σκοπιμότητα να κερδίσει πολιτικό χρόνο, αλλά και να προκαλέσει τριβές στους αντιπάλους της. Η προσπάθεια για αλλαγή ατζέντας περιλαμβάνει τη μετάθεση της δημόσιας συζήτησης από τα φλέγοντα προβλήματα της καθημερινότητας στην αλλαγή του εκλογικού νόμου».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μετά από 50 χρόνια νέο φάρμακο για το βήχα
“Πιο κοντά από πότε βρίσκεται η πιο αποτελεσματική θεραπεία για το βήχα που δημιουργήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση Βρετανών επιστημόνων. Το νέο χάπι για λήψη δύο φορές την ημέρα - το πρώτο φάρμακο για την κατάσταση τα τελευταία 50 χρόνια – μείωσε τη συχνότητα του βήχα κατά 75% στις πρώτες δοκιμές”, γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Σκοτεινό χωριό
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Άφωνοι έμειναν ακόμη και οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, όταν άκουσαν τον 14χρονο δράστη του αδιανόητου εγκλήματος στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης να περιγράφει με λεπτομέρειες που σοκάρουν πως έσφαξε τον συνομήλικό του Τάσο, από τον οποίο είχε ζητήσει να τα βρουν ύστερα από καβγά τους».

KONTRANEWS: «Συναγερμός για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση όλων των μεγάλων έργων»
H εφημερίδα γράφει ότι «αποφασισμένος να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της επανεκκίνησης της οικονομίας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει οριστικά και αμετάκλητα η χώρα από τα μνημόνια εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας».

STAR PRESS: Γιατί τον σκότωσα
Η εφημερίδα γράφει για το έγκλημα στη Γέφυρα και επισημαίνει: «Τη στιγμή που ολόκληρο το πανελλήνιο έχει μουδιάσει από το πρωτοφανές έγκλημα που εκτυλίχθηκε στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου, με τη δολοφονία ενός 14χρονου παιδιού από το φίλο και συνομήλικό του, στον Ιερό Ναό της Παναγιάς της Ρευματοκρατούσας «παιζόταν» η τελευταία πράξη της τραγωδίας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «10 «μικρές τράπεζες» για τα κόκκινα δάνεια»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «οι «μικρές τράπεζες» υποχρεώνονται να λειτουργούν οι εταιρείες διαχείρισης και αγοράς δανείων, σύμφωνα με το αυστηρό πλαίσιο που έχει καταρτίσει η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η δευτερογενής αγορά που δημιουργείται θα λειτουργήσει αποτελεσματικά».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Χτυπά ο ιός Brexit»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «απώλειες 5,89% χθες για τον Γενικό Δείκτη στο Χ.Α. Μίνι «κραχ» 9,99% για τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές. Ισχυρές πιέσεις στα ομόλογα, κοντά στο 8% το δεκαετές. Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]