[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Οικονομικού περιεχομένου τα περισσότερα βασικά πρωτοσέλιδα θέματα σήμερα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Δώσαμε αίμα για 7,5 δισ. και μας τα παίρνουν πίσω
Η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Τόσες στερήσεις για τους Έλληνες πολίτες θα καταλήξουν στην μαύρη τρύπα του χρέους, αφού τα λεφτά από τον ESM θα τα επιστρέφουμε στα δάνεια, με τα οποία μας έχουν χρεώσει οι τοκογλύφοι - δανειστές».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τρόμος για συνταξιούχους του Δημοσίου»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μειωμένο σε ποσοστό 11% έως 63% θα είναι το μέρισμα που θα λάβουν την επόμενη Τετάρτη 29 Ιουνίου οι 284.000 δικαιούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Οι περικοπές αυτές αποτελούν συνέπεια των διατάξεων του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου (ν. 4387/2016)».

ΕΘΝΟΣ: «Ευκολίες πληρωμής στην επιστροφή επιδοτήσεων»
Η εφημερίδα σημειώνει: «ο τελικός λογαριασμός για τις αγροτικές ενισχύσεις των ετών 2008-2009 που κρίθηκαν παράνομες από την ΕΕ. Απαλλάσσονται όσοι έλαβαν μέχρι 2.000 ευρώ. Πότε και πώς θα πληρώσουν όσοι χρωστούν μεγαλύτερα ποσά. Το αίτημα προς την Κομισιόν».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ψυχρολουσία σε μισθούς και συντάξεις»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί των 617 ευρώ και συνταξιούχοι των 682 ευρώ θα δουν τις καθαρές τους αποδοχές να μειώνονται. Μεγαλύτερες απώλειες για όσους δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα».

ΕΣΤΙΑ: «Είναι το Grexit πράγματι παρελθόν;»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η παρουσία του αποδεδειγμένως συμπαραστάτη της Ελλάδος σε ιδιαίτερους δυσχερείς συγκυρίες, επί κεφαλής της Κιμμισσιόν, κ. Ζ. Κ. Γιούνκερ, και οι δηλώσεις για το τέλος της εποχής του Grexit είναι ιδιαίτερης σημασίας για την προοπτική της χώρας εντός της Ενώσεως του ευρώ».

Η ΑΥΓΗ: «Συλλογικές συμβάσεις για δίκαιη ανάπτυξη»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση συλλογικών συμβάσεων και τον κατώτατο μισθό είναι ο πυρήνας της θέσης με την οποία θα προσέλθει η κυβέρνηση στη συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση και, ταυτόχρονα, προϋπόθεση για να έχουν κοινωνικό αντίκρισμα οι προσπάθειες ανάπτυξης της οικονομίας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μπλόκο στο ΕΣΠΑ λόγω καρτέλ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τον κίνδυνο να φρενάρει το ΕΣΠΑ για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα αντιμετωπίζει η Ελλάδα, λόγω της υπόθεσης του καρτέλ στις κατασκευές, στο οποίο εμπλέκονται οι μεγαλύτερες ξένες και ελληνικές εταιρείες. Η σχετική εισήγηση ερμηνεύεται ως πολιτική πίεση, ενώ μπορεί να επηρεάσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού που συνεδριάζει στις 21 Ιουλίου».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Απρόθυμοι δανειολήπτες για ρυθμίσεις»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «ελάχιστοι είναι οι δανειολήπτες που εμφανίζονται συνεργάσιμοι και προσέρχονται στις τράπεζες για να ρυθμίσουν τα δάνειά τους. Μέχρι στιγμής, στη δεύτερη επιστολή των τραπεζών ανταποκρίθηκε μόλις το 15%».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ στα πράσα
Η εφημερίδα κάνει λόγο για δικογραφία οε βάρος συνταξιούχου πλέον υπαλλήλου του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, που υπηρέτησε ως στέλεχος της υπηρεσίας στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. «Η έρευνα των επιθεωρητών των εσωτερικών υποθέσεων "έπιασε" την περίπτωση του υπαλλήλου, όταν οι λογαριασμοί του στο σύστημα χτύπησαν "κόκκινο" σχετικά με τα αδήλωτα εισοδήματά του την τελευταία δεκαετία», αναφέρει.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Μόνο ένας τρελός θα σώσει την Ελλάδα
“Χωρίς να αναφέρει ούτε μια φορά τη λέξη κυβέρνηση ή το όνομα του Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι «το πρόγραμμα εφαρμόζεται, η δόση εκταμιεύεται και επομένως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για προγράμματα προσαρμογής»”, αναφέρει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Καθρέφτης ενός συστήματος που γεννά φτώχεια και πόλεμο»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «τα 65 εκατομμύρια έφτασαν οι ξεριζωμένοι σε όλο τον πλανήτη, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ. Χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στήριξε τις αποφάσεις της ΕΕ οι οποίες ανοιγοκλείνουν σύνορα ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Χάδια και χαστούκια»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «την υποστήριξη της Κομισιόν στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά που θα αποτελέσουν και το σημείο αιχμής της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος με τους δανειστές, φαίνεται να διασφαλίζει το Μέγαρο Μαξίμου».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νίκησαν το γονίδιο «καρκίνου της Τζολί»
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «οι επιστήμονες ίσως βρήκαν μία μη επεμβατική θεραπεία ενάντια στον καρκίνο του μαστού για τις γυναίκες με υψηλό κίνδυνο για τη νόσο, με τη βοήθεια ενός φαρμάκου που ήδη χορηγείται για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης και των οστικών μεταστάσεων, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Το εγκεκριμένο φάρμακο για την οστεοπόρωση λέγεται δενοσουμάμπη (denosumab) και σε μελέτη στο εργαστήριο διαπιστώθηκε ότι εμποδίζει την ανάπτυξη του καρκίνου σε προκαρκινικά κύτταρα μαστού που φέρουν το ελαττωματικό γονίδιο BRCA1».

ESPRESSO: Τρίο με gay, πίτμπουλ και ιερόδουλη
Η γυναίκα έφριξε όταν διαπίστωσε, σύμφωνα με την καταγγελία της, ότι ο 45χρονος επιχειρηματίας, διαζευγμένος και πατέρας δύο αγοριών (ηλικίας 11 και 13 ετών), εκτόνωνε τις gay φαντασιώσεις του, αλλά κυρίως τα αρρωστημένα ένστικτά του, κακοποιώντας το κουτάβι του (φωτό πάνω αριστερά)! Η ΝΣ. δεν άντεξε να βλέπει το εννέα μηνών αρσενικό πίτμπουλ να κακοποιείται και αποφάσισε να καταγγείλει τον ιδιοκτήτη του.

KONTRANEWS: «Σόου Γιούνκερ στην Αθήνα μεγάλα κέφια είχε ο πρόεδρος»
Η εφημερίδα γράφει ότι «ολόκληρο σόου έστησε στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να δείξει ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα και να μας πείσει ότι οι λεγόμενοι εταίροι είναι στο πλευρό μας».

STAR PRESS: Έσφαξε την πεθερά της με 68 μαχαιριές
«Η 36χρονη, σήμερα, νύφη, που τον Ιανουάριο του 2012 σκότωσε την 59χρονη πεθερά της στο σπίτι τους στη Χαλκιδική μετά από έντονο καβγά, κρίθηκε πρωτόδικα ένοχη και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής και όχι εκ προθέσεως. Η Εύα αφέθηκε ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο και έχοντας τον άντρα της στο πλευρό της όλα αυτά τα χρόνια, βγήκε να μιλήσει δημοσίως για την υπόθεση που συγκλόνισε τότε το πανελλήνιο στην εκπομπή «Tatiana Live». Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η απαξιωτική συμπεριφορά της πεθεράς προς την Εύα λειτούργησε συσσωρευτικά και ότι εκείνη τη στιγμή υπήρξε έκρηξη», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Καμπανάκι» Κομισιόν προς κατασκευαστικές
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε «πάγωμα» της εκταμίευσης κοινοτικών κονδυλίων προς τη χώρα από το Περιφερειακό Ταμείο και το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ μπορεί να οδηγήσει η έρευνα που πραγματοποιεί η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ εγχώριων και ξένων κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μήνυμα αγωνίας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με «Άλμα στο 2018» ο κ. Φέσσας ξεκίνησε την ομιλία του στην απογευματινή επίσημη εκδήλωση της συνέλευσης του ΣΕΒ παρόντος του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του κ. Ζ. Κλ. Γιούνκερ. Ανέφερε τις επιδόσεις που θα ήθελε να έχει η οικονομία ως το 2018 και παράλληλα απηύθυνε ένα ισχυρό μήνυμα προς τους δανειστές».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]