[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Παραδόθηκε στους οδηγούς το τμήμα Ποτίδαια - ΚασσανδρείαΣτην κυκλοφορία παραδόθηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ο οδικός άξονας Ποτίδαια – Κασσανδρεία της Χαλκιδικής, συνολικού προϋπολογισμού 63 εκ. ευρώ.


Ο οδικός άξονας είναι μήκους 17,5 χλμ. με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και δυο νέους κόμβους, στη Νέα Φώκαια και στην Κασσανδρεία.

«Πρόκειται για ένα, πραγματικά κομβικό, συγκοινωνιακό έργο που υλοποιήσαμε και μάλιστα καταφέραμε να το ολοκληρώσουμε κάτω από πρωτόγνωρες για τη χώρα συνθήκες, με κλειστές τράπεζες το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με capital controls, με την οικονομία σε νέα ύφεση και το κράτος, μόνιμο κακοπληρωτή. Τα καταφέραμε όμως, ακόμα και μέσα σ’ αυτές τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες, τηρώντας στο ακέραιο τη δέσμευση, που και προσωπικά είχα δώσει στους πολίτες, ότι θα παραδώσουμε το έργο αυτό, πριν την έναρξη της φετινής θερινής περιόδου και μάλιστα παραμονές του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος», επισήμανε στην τελετή εγκαινίων ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «αδιανόητο και απογοητευτικό» το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το τμήμα των 4 χλμ. μεταξύ Μουδανιών και Ποτίδαιας, αποκλειστικής ευθύνης της «Εγνατία Οδός ΑΕ», που προκαλεί και τα μποτιλιαρίσματα κάθε καλοκαίρι, ειδικά τα Σαββατοκύριακα (σ.σ. έχει "κολλήσει" στις απαλλοτριώσεις). 

Αναφερόμενος στα οδικά έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι σε εξέλιξη, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε: «Προχωρούν ταχύτατα οι εργασίες σύνδεσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, με την κατασκευή του νέου Ανισόπεδου Κόμβου Κ16 στη Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 43 εκ. ευρώ. Αναβαθμίζεται η Δυτική Εσωτερική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Κ16 στη Λαχαναγορά, ως τον κόμβο Κ5 και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου με 67 εκ. ευρώ. Στην Πιερία ξεκινήσαμε την κατασκευή της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης, με προϋπολογισμό 65,5 εκ. ευρώ. Στο Κιλκίς κατασκευάζουμε τον Οδικό Άξονα Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Δοϊράνης, στο τμήμα από Εγνατία έως Νέα Σάντα, προϋπολογισμού 56,6 εκ. ευρώ. Στην Ημαθία ξεμπλοκάραμε και υλοποιούμε το έργο αποπεράτωσης του τμήματος Πατρίδα – Νάουσα, προϋπολογισμού 31,9 εκ. ευρώ. Και φυσικά, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε κονδύλια περίπου 10 εκ. ευρώ για τις παρεμβάσεις βελτίωσης, που ήδη υλοποιούμε, στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Χαλκηδόνα, αλλά και στο δίκτυο Θεσσαλονίκης – Πέλλας».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]