[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Την ώρα που ο ΦΠΑ αυξάνεται και ο κόσμος βαρυγκωμά, τα περισσότερα πρωτοσέλιδα ασχολούνται με τις οφσόρ και την αναδίπλωση της κυβέρνησης που έγινε... χθες.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Θεραπεία του καρκίνου από Έλληνες επιστήμονες
«Οι Έλληνες επιστήμονες κατάφεραν να παρέμβουν στα Τ-κύτταρα, τα κύτταρα-στρατιώτες του ανοσοποιητικού συστήματος κάθε οργανισμού και με γενετική τροποποίηση να τα «εκπαιδεύσουν» ώστε αυτά να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τα καρκινικά κύτταρα και να τα πολεμούν. Η θεραπευτική μέθοδος εφαρμόστηκε σε ασθενείς με προχωρημένους καρκίνους του αίματος και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό καθώς καταγράφηκε πλήρης ύφεση, δηλαδή κυριολεκτικά εξαφάνιση της νόσου, 18 μήνες μετά τη θεραπεία», γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Απάτη με το ΕΚΑΣ!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η προσωπική δέσμευση του Αλ. Τσίπρα μετατρέπεται πλέον σε εφιάλτη για 150.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Αντί για επιστροφή των αναδρομικών το υπ. Εργασίας συμφωνεί με τους δανειστές να διπλασιαστεί τελικά ο αριθμός όσων θα χάσουν (από τον άλλο μήνα) το βοήθημα».

ΕΘΝΟΣ: «Χαλαρώνουν τα capital controls»
Η εφημερίδα σημειώνει: «προτείνεται αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου αναλήψεων στα 550 ευρώ. Συζητείται η καθιέρωση του 15νθήμερου ορίου. Καταργούνται οι περιορισμοί για το «φρέσκο χρήμα». Αυξάνονται τα όρια για τις συναλλαγές επιχειρήσεων στο εξωτερικό».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Είμαι βασιλεύς, τελεία και παύλα»!
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Ακολουθεί ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος κάποια συγκεκριμένη στρατηγική επανόδου του στα ελληνικά πολιτικά πράγματα; Αυτό θεωρούν αρκετοί παρατηρητές και αναλυτές της τρέχουσας ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, οι οποίοι θεωρούν ότι τα βήματα του Βασιλέως Κωνσταντίνου (ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα) δεν μπορεί να είναι καθόλου τυχαία: είναι φανερό ότι κάτι προετοιμάζεται στο παρασκήνιο της πολιτικής μας ζωής».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Έξτρα φόρος σε μητέρες ανηλίκων»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αυξάνεται από τον Ιούνιο η παρακράτηση για χιλιάδες εργαζόμενες ή συνταξιούχους των οποίων οι σύζυγοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες αγρότες ή άνεργοι. Σύμφωνα με το νέο νόμο 4387/2016, ακόμα κι αν έχουν εξαρτώμενα τέκνα θα έχουν το ίδιο αφορολόγητο με μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς παιδιά».

ΕΣΤΙΑ: «Κράτος έρμαιο στην αναρχία»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η ανακοίνωσις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) πρωτόγνωρη. Ανησυχητική, Αδικαιολόγητη για ένα συγκροτημένο κράτος της Ευρώπης, ακόμη και εάν αυτό ευρίσκεται σε κατάσταση δομικής χρεωκοπίας, όπως η Ελλάς σήμερα».

Η ΑΥΓΗ: «Φθηνότερο ρεύμα για τους συνεπείς»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σε επιβράβευση των συνεπών καταναλωτών οικιακών και επαγγελματικών τιμολογίων προχωρά η ΔΕΗ, πιθανότατα από την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκης. Η απόφαση που εγκρίνει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, καλύπτει και τους 450.000 καταναλωτές που έχουν διακανονίσει τα χρέη τους».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Offshore έξω, υποκρισία μέσα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μετά τις αντιδράσεις ακόμη και από την εφημερίδα «Η Αυγή», η κυβέρνηση αλλάζει τον νόμο. Εφεξής, θα απαγορεύεται στο πολιτικό προσωπικό και στους στενούς συγγενείς τους οποιαδήποτε συμμετοχή σε εταιρεία του εξωτερικού. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν σκληρές ποινές και πρόστιμα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αναδίπλωση μετά το αυτογκόλ»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σε άτακτη υποχώρηση και αναδίπλωση υποχρεώθηκε η κυβέρνηση έπειτα από τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση για τη νομοθετική ρύθμιση περί συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες, για την οποία κατεγράφη αποστασιοποίησης και κυβερνητικών στελεχών και υπουργών».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Φοροκαταιγίδα στο καλάθι της νοικοκυράς
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «υπό άλλες συνθήκες η αύξηση κατά 1% ίσως ήταν αμελητέα, όμως έρχεται να προστεθεί σε ένα βουνό από φόρους που έχουν ήδη πλήξει τους φορολογούμενους. Επιπλέον η αύξηση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα, από την 1η Ιανουάριου 2017, θα εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής και μεταφοράς, κατά συνέπεια και την τελική τιμή όλων των καταναλωτικών προϊόντων».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Αγκαλιά με απατεώνες, φοροφυγάδες, παιδεραστές
«Σε νέες περιπέτειες φέρεται να εμπλέκεται ο αυτοαποκαλούμενος «Μητροπολίτης Κρήτης Υπέρτιμος και Έξαρχος Ευρώπης» «Ηγούμενος» Ιλαρίων και κατά κόσμον Θωμάς Κονσολάκης, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε φωτογραφηθεί μέσα στο ΥΠΕΘΑ στο πλευρό του Πάνου Κομμένου, καθώς όμως και στο πλευρό του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Προάγγελος των νέων ανατροπών στα Εργασιακά!»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «την ώρα που στο παρασκήνιο ετοιμάζονται οι επόμενες ανατροπές στα Εργασιακά, μεταξύ αυτών και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, στους χώρους δουλειάς η εργοδοσία επιβάλλει, με επιχειρησιακές συμβάσεις, καθεστώς χειρότερο ακόμα και από αυτό που προβλέπουν οι κατάπτυστοι αντεργατικοί νόμοι των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης».

ΤΑ ΝΕΑ: «Υπεράκτιο ναυάγιο»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε πλήρη αναδίπλωση αναγκάστηκε να προχωρήσει η κυβέρνηση μέσα σε τρία 24ωρα λόγω του θορύβου και της οργής που προκάλεσε η σκανδαλώδης ρύθμιση για offshore υπουργών και βουλευτών. Η δήθεν πλήρης απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε οιαδήποτε εταιρεία δεν έχει έδρα την Ελλάδα αποτελεί αντιπερισπασμό αμφίβολης νομιμότητας λόγω ευρωπαϊκού κεκτημένου και προφανώς δεν έχει σχέση με τις εξωχώριες».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Δούρειος ίππος» η διατροφή για να νικηθεί ο διαβήτης
Όπως γράφει η εφημερίδα, «η αυστηρή δίαιτα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί ο κίνδυνος τύπου 2 διαβήτη στους παχύσαρκους ανθρώπους, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη έως σήμερα μελέτη για την πρόληψη της νόσου. Όπως έδειξε, η απώλεια του 10% του αρχικού σωματικού βάρους μπορεί να μειώσει έως 90% τις πιθανότητες αναπτύξεως της νόσου. Η μελέτη, που αποκαλείται PREVIEW, διεξάγεται σε οκτώ χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η Δανία, η Ολλανδία, η Βρετανία, η Βουλγαρία, η Γερμανία, η Αυστραλία και ο Καναδάς».

ESPRESSO: Κόλαση με «μαϊμού» δεσπότη
«Ο «Ιλαρίων» (κατά κόσμον Θωμάς Κονσολάκης), που κατάγεται από την Κρήτη, δηλώνει ως έδρα του το «ησυχαστήριο Παναγία Θεραπεύτρια» στη Νέα Μάκρη Αττικής, αλλά έχει καταφέρει να τον ακολουθούν ως... οπαδοί οι Κρητικοί πιστοί του, που υποστηρίξουν ότι στις συνάξεις τις οποίες οργανώνει μοιράζει μύρο και κάνει θαύματα! Είναι, μάλιστα, πολλοί αυτοί που τον αντιμετωπίζουν σαν να είναι «θαυματουργός»! Οι εμφανίσεις του κατάξανθου αυτοαποκαλούμενού «ιεράρχη» έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις της τοπικής Εκκλησίας, εκ μέρους της οποίας ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης χαρακτήρισε θρασύτατη τη συμπεριφορά του και έκανε λόγο για παραβίαση κάθε κανόνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Δρακόντεια μέτρα για τις offshore των πολιτικών και των συγγενών τους»
Η εφημερίδα γράφει ότι «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι! Η σπέκουλα της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της Αντιπολίτευσης για τις offshore εταιρείες, κατέληξε σε μπούμερανγκ, εγκλωβίζοντας τους μισούς βουλευτές σε επικίνδυνες περιπέτειες».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Με το βλέμμα στην ΕΚΤ»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τη γεφύρωση των διαφορών στις εκκρεμότητες που μπλοκάρουν τη δόση των 7,5 δισ. επιχείρησαν χθες αργά το βράδυ οι αρμόδιοι υπουργοί, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν με τους εκπροσώπους των θεσμών, με στόχο να συμπεριληφθούν οι αλλαγές σε τροπολογίες που θα κατατεθούν σήμερα στη Βουλή».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Μάχη» για το ρεύμα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεπών καταναλωτών ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Η Επιχείρηση προσπαθεί να ανακόψει τα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 2,7 δισ. ευρώ. Αναμένεται η «απάντηση» των ιδιωτικών εταιρειών, που έχουν μερίδιο 8,62%».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]