[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Οι Ελβετοί είπαν όχι στο βασικό εισόδημα 2.500 ευρώΜε ισχυρή πλειοψηφία φαίνεται ότι απέρριψαν οι Ελβετοί την πρόταση για βασικό εισόδημα ανεξαιρέτως σε κάθε πολίτη, με τις προβλέψεις αποτελέσματος στο δημοψήφισμα να δείχνουν περίπου τέσσερις στους πέντε να ψηφίζουν «όχι».


Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ελβετικής τηλεόρασης SRF μετά το κλείσιμο της κάλπης νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, περίπου το 78% ψήφισε «όχι» στο δημοψήφισμα.

Η πρόταση για βασικό εισόδημα είχε παρουσιαστεί από μη κομματική πρωτοβουλία, και όλα τα μεγάλα κόμματα είχαν καλέσει σε καταψήφισή της. Η βασική γραμμή επιχειρήματος ήταν το τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, που θα χρηματοδοτείτο μέσω φόρων, αλλά και ο ισχυρισμός πως θα λειτουργούσε ως «αντικίνητρο» για εργασία.

Αν και η πρόταση δεν καθόριζε το ύψος του βασικού εισοδήματος, η πρωτοβουλία που το παρουσίασε μιλούσε για 2.500 φράγκων (2.260 ευρώ) ανά ενήλικα και 650 φράγκα για κάθε ανήλικο, ανεξαρτήτως αν κάποιος εργάζεται ή όχι. Ακόμη κι αν το βασικό εισόδημα έφτανε σε αυτά τα επίπεδα, για τα ελβετικά δεδομένα μετά βίας θα αρκούσε για να μείνει πάνω από το όριο φτώχειας κάποιος χωρίς άλλη πηγή εισοδήματος.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]