Το θαύμα της Λέστερ ολοκληρώθηκε. Οι «αλεπούδες» του Κλάουντιο Ρανιέρι είναι πρωταθλητές Αγγλίας, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, γράφοντας μια ποδοσφαιρική εποποιία ανάλογη της κατάκτησης του Euro 2004 από την Ελλάδα.


Το συγκρότημα που άφησε φέτος άφωνο το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα κατάκτησε και μαθηματικά την Premier League, καθώς μετά την αποψινή ισοπαλία (2-2) της Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» απέναντι στην Τσέλσι η διαφορά από τους δεύτερους «πετεινούς» είναι στους 7 βαθμούς, που σημαίνει πως δεν καλύπτεται στις δύο αγωνιστικές που απομένουν.

Η Τότεναμ προηγήθηκε 2-0 στην έδρα των «μπλε» αλλά δεν κατόρθωσε να το πάει μέχρι τέλους και να συντηρήσει τη νίκη και τους βαθμούς, που θα της επέτρεπαν να διατηρήσει τις, λιγοστές έστω, ελπίδες της.



Οι Χάρι Κέιν στο 35ο και Χέουγκ Μιν στο 44ο λεπτό έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ στο ημίχρονο για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη η Τσέλσι έφτασε στην ισοπαλία με τους Γκάρι Κέιχιλ στο 58΄ και Εντέν Αζάρ στο 83΄, επιτρέποντας στη Λέστερ να πανηγυρίσει πρωτάθλημα για πρώτη φορά στα 132 χρόνια της ιστορίας της.



Και επειδή εκεί είναι Αγγλία και υπάρχει ποδοσφαιρικός πολιτισμός, μερικά λεπτά μετά τη λήξη της συνάντησης η Τότεναμ έσπευσε να συγχαρεί την αντίπαλο με την οποία μονομάχησε σχεδόν ως το τέλος για τον τίτλο, ενώ το ίδιο έπραξαν από την... Ιταλία οι Γιουβέντους και Ίντερ, στις οποίες ο πρωτομάστορας του θριάμβου, Ρανιέρι, είχε διατελέσει προπονητής!



Επειδή, όμως, το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο, το τι ξύλο έπεσε στο Τσέλσι - Τότεναμ δεν περιγράφεται! Οι κοκορομαχίες κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν έλειψαν, ενώ και στο τέλος είχαμε παρατράγουδα: Οι παίκτες των δυο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια και κάποιος έσπρωξε βίαια τον προπονητή της Τσέλσι, Γκους Χίντινγκ, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό μεταξύ πάγκου και αγωνιστικού χώρου! Δημοσιεύματα στην Αγγλία αναφέρουν πως στη φυσούνα έπεσαν... χοντρές με τους ψυχραιμότερους ευτυχώς να χωρίζουν τους παίκτες και τα μέλη των δυο τεχνικών τιμ.