Σοβαρά προβλήματα θα προκύψουν με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου με την εφαρμογή του πρόσφατα θεσπισθέντος νέου συστήματος λειτουργίας των Ολοήμερων Σχολείων.


Αυτό επισήμανε, σήμερα, στην τακτική του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και ζήτησε την διατήρηση και συνέχιση της λειτουργίας του μέχρι τώρα ισχύοντος συστήματος.

Συζήτησε, ακόμη, το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, ενόψει του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, με θέμα το «Το Προσφυγικό» (Σάμος, 2-3-4 Ιουνίου 2016). Οι σύμβουλοι επανέλαβαν και επαναδιατύπωσαν τις πάγιες θέσεις και προτάσεις της ΠΕΔΚΜ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, υπογραμμίζοντας, για πολλοστή φορά, την ανάγκη της ισοκατανομής των προσφύγων σε όλη την έκταση της Χώρας (Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κρήτης) και πάντοτε με την τήρηση της αναλογίας τους προς τον πληθυσμό της κάθε Περιφέρειας και του κάθε Δήμου.

Αποφασίστηκε, τέλος, να συνδιοργανωθεί ημερίδα για την ενημέρωση και προετοιμασία των Δήμων για την συνέχιση της λειτουργίας και προσφοράς των Κοινωνικών Δομών τους κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.  Η Ημερίδα διοργανώνεται από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την ΠΕΔΚΜ, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2016, στην Θεσσαλονίκη (Ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305, ώρες 10:00-14:30), και στις εργασίες της έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Στελέχη Προγραμματισμού και Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.