[Σκόπια][bsummary]
[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

ΠΑΜΑΚ: Συνέδριο για την σκιώδη οικονομία στην ΕλλάδαΜπορεί να ενσωματωθεί ποσοστό της σκιώδους οικονομίας στο πραγματικό ΑΕΠ στην Ελλάδα; Ποιες οι προτάσεις για την καταπολέμηση της σκιώδους οικονομίας προς την ελληνική κυβέρνηση; Δικαιολογείται από
την κοινή γνώμη η απόκρυψη μέρους των οικονομικών δραστηριοτήτων; Πώς αντιδρά η κοινή γνώμη απέναντι στη φοροδιαφυγή των άλλων; Ποιο το μέγεθος της ελληνικής παραοικονομίας; Γιατί οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν; Θα βοηθήσει την Ελλάδα μία μείωση της παραοικονομίας να βγει από την κρίση; 


Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, μεταξύ άλλων, θα δοθούν κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «International Conference on International Business 2016» (20-22 Μαΐου 2016), που συνδιοργανώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στους χώρους του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace, στην οδό Μοναστηρίου 305, από τις 9:30 το πρωί της Παρασκευής 20 Μαΐου 2016.

Τα θέματα της παραοικονομίας, της διαφθοράς, των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Τα δεδομένα για το ελληνικό χρέος και το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα/πλεόνασμα θα μεταβάλλονται και τα δεδομένα της παραοικονομίας θα προσαρμόζονται στις εκάστοτε μακροοικονομικές μεταβολές, οπότε η συνεχής παρακολούθηση της συγκεκριμένης πράξης επιβάλλεται.

Ένας από τους βασικούς ερευνητές στην μελέτη και έρευνα πεδίου στο πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ ήταν ο κυριότερος από τους σύγχρονους μελετητές της παραοικονομίας, καθηγητής Friedrich Schneider. Η εμπειρία του ερευνητή κ. Schneider είναι εντυπωσιακή, καθώς έχει πραγματοποιήσει παρόμοιου μεγέθους έρευνες σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Αυστρία και έχει εκτιμήσει επίπεδα τα διαφθοράς και παραοικονομίας σε 145 χώρες ανά τον κόσμο.

Η ερευνητική ομάδα καταδεικνύει ότι το μέσο μέγεθος της ελληνικής σκιώδους οικονομίας αγγίζει το 25% του επίσημου ΑΕΠ, αναδεικνύει τους προσδιοριστικούς της παράγοντες και αποσαφηνίζει τις προϋποθέσεις για την απορρόφησή της από την επίσημη οικονομία, ώστε επιταχυνθεί η έξοδος από την παρούσα πολυδιάστατη κρίση (άρθρο για την παραοικονομία στην Ελλάδα – An exploration of the Greek shadow economy: Can its transfer into the official economy provide economic relief amid the crisis? – που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Economic Issues» το Μάρτιο του 2016).

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]