Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε «θίασο» εξαπέλυσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 


Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία «νέα συμφωνία αλήθειας με τους εταίρους μας» με στόχο να επιτευχθεί ανάπτυξη 4% και να συμφωνηθεί πλεόνασμα 2%. Στόχος της Ν.Δ. είναι ανάπτυξη 4%, αύξηση θέσεων εργασίας κατά 120.000 κάθε χρόνο και αύξηση του ΑΕΠ στα 213 δισ, είπε.

Παράλληλα έκανε λόγο για συγκρότηση «μεταρρυθμιστικού μετώπου», όταν χρησιμοποίησε τον όρο «εμείς» και πρόσθεσε με νόημα: «Και με το εμείς δεν αναφέρομαι μόνο στη ΝΔ, διότι το μεταρρυθμιστικό μέτωπο είναι πλειοψηφία στη χώρα». «Δεν έχει σημασία σε πιο κόμμα δραστηριοποιήθηκε κάποιος, γιατί όλοι οι μεταρρυθμιστές είναι από την ίδια πλευρά του λόφου», είπε χαρακτηριστικά. «Ο συσχετισμός των δυνάμεων έχει ήδη αλλάξει» εκτίμησε υποστηρίζοντας ότι «το εκκρεμές της ιστορίας έφυγε από το ακραίο σημείο του λαϊκισμού».
   
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έσπευσε να ξεκαθαρίσει την θέση του στο θέμα των εκλογών μετά και την δήλωση Σταμάτη ότι θα γίνει πρωθυπουργός την άνοιξη του 2017. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι το πρόβλημα και πρέπει να φύγει το γρηγορότερο. Γι’ αυτό το αίτημά μας για πρόωρες εκλογές παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ», είπε εμφατικά.

«Ακούω μία θεωρία ότι σκοπεύετε να μετατραπείτε σε ένα όψιμο σοσιαλδημοκράτη. Να το ξεκαθαρίσουμε: αυτές οι πολιτικές που εισηγείστε δεν παραπέμπουν στη Σουηδία. Στη Βενεζουέλα παραπέμπουν», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η Βενεζουέλα έχει καταστραφεί από τον φίλο σας Νικολάς, έχει καταρρεύσει, οι πολίτες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα. Ακόμα θαυμάζετε το μοντέλο αυτό; Πως εξηγείται η σπουδή σας να καλύψετε τον παρεκτρεπόμενο πρέσβη; Εκτός αν οι δεσμοί σας με την Βενεζουέλα είναι ακόμα βαθύτεροι και στενότεροι από μία πολιτική ταύτιση».

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Είτε ψεύτης είτε αυταπατώμενος δεν αξίζει να είστε πρωθυπουργός της χώρας», «είστε ένας πολιτικός που την άγνοιά του την εμφάνισε ως αντισυμβατική μαγκιά, επένδυσε σε ψέματα και όταν έσπασε τα μούτρα του φέσωσε την χώρα με 86 δισ. ευρώ», «εκτός από αυταπάτη υπήρχε κυρίως πολιτική απάτη, πολυετής, συνειδητή, κυνική και αδίστακτη. Αυτό το ιστορικό στίγμα θα το κουβαλάτε για πάντα», «αντί να παλεύετε με την συνείδησή σας και σήμερα επενδύετε με την επιθετικότητα και συνεχίζετε με την ακραία δημαγωγία», «ρίχνετε περισσότερο νερό στο μύλο του πολιτικού κυνισμού, που καταλήγει πάντα σε διαφθορά και διαπλοκή».

Πρόσθεσε ότι «σήμερα ήρθε για όλους τους ‘Έλληνες η ώρα του λογαριασμού. Τα ψέματα, η ασχετοσύνη, οι αυταπάτες, η υποκρισία έχουν κόστος για όλους. Η οικονομία θα χάσει συνολικά 21 δισ. ευρώ από την επιστροφή στην ύφεση».