[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Καλαφάτης: «Τουλάχιστον, ας μειωθεί ο φόρος του αίματος»«Η Κυβέρνηση, που μόνο να αυξάνει φόρους ξέρει, ας εργαστεί τουλάχιστον για να μειωθεί ο φόρος του αίματος στους ελληνικούς δρόμους» τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης
Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.


«Η Κυβέρνηση, ούτε σε άλλους μπορεί να μεταφέρει τις ευθύνες της, ούτε τις αυταπάτες του πρωθυπουργού μπορεί να επικαλείται, για την αδράνειά της μπροστά στο φόρο αίματος, που καταβάλλουμε ετησίως ως λαός στα τροχαία δυστυχήματα.  Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αποκλειστικά υπόλογη γιατί δεν εφαρμόζει την ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική που, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Οδική Ασφάλεια (European Road Safety Observatory), ήδη φέρνει σημαντικά αποτελέσματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», υπογραμμίζει. 

Ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι βρισκόμαστε στη χειρότερη θέση ανάμεσα στις παλιές χώρες της Ε.Ε. όσον αφορά στη θνησιμότητα από τροχαία -και το 70%, αφορά σε παιδιά και νέους ηλικίας έως 29 ετών και προσθέτει: 

«Δεν υπάρχει ούτε μνημόνιο, ούτε ιδεοληψία, που να δικαιολογεί αυτήν την ολιγωρία. Μόνο η ανικανότητα και η αδιαφορία μένουν ως εξηγήσεις, για το γεγονός, πως αυτή είναι η μόνη Κυβέρνηση που δεν έχει καν συστήσει Διυπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, όπως προβλέπεται στο σχέδιο για την επίτευξη του στόχου μείωσης των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη κατά 50% από το 2010 ως το 2020».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]