Σε μια απίστευτη κίνηση, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή, για ψήφιση, το ασφαλιστικό... μέσα στο Σαββατοκύριακο! Θέλει, έτσι, να πιάσει στον ύπνο τους εργαζόμενους και να προλάβει αντιδράσεις γενικών απεργιών!


Μάλιστα, γίνεται απέλπιδα προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης, αυτό να θεωρηθεί... μονομερής και επαναστατική ενέργεια κατά των θεσμών!

Την πρόταση της κυβέρνησης να διεξαχθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η συζήτηση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, επικύρωσε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. 

Με την κυβερνητική πρόταση διαφώνησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Κουμουτσάκος: Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει

Τη σταθερή θέση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το Ασφαλιστικό μετέφερε, σήμερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Κουμουτσάκος: "Η θέση μας αυτή παραμένει σταθερή. Είναι σταθερή η άρνηση μας να συμμετάσχουμε στη ψήφιση του νομοσχεδίου", είπε και πρόσθεσε:

"Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις, οι ολιγωρίες, η απραξία, η συνειδητή μετάθεση αποφάσεων, έχουν οδηγήσει  την ίδια την Κυβέρνηση και ταυτόχρονα τη χώρα, σε ένα αδιέξοδο δίλημμα: Ή μια βαριά συνθηκολόγηση, υποχώρηση με μέτρα δυσβάστακτα, αβάστακτα που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες ή μια καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη. Η κυβερνητική πρακτική έχει οδηγήσει σε αυτό το δίλλημα: Ή βαριά συνθηκολόγηση ή ρήξη με την Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμπράξει σε κανένα από αυτά".

ΚΚΕ: Πολιτική αθλιότητα

Η κυβέρνηση «ξεπερνάει πλέον κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας» και μεθοδεύει «αιφνιδιαστικά μέσα στο Σαββατοκύριακο» την ψήφιση του ασφαλιστικού - φορολογικού και «ό,τι επιπλέον έχει συμφωνήσει με το κουαρτέτο», δήλωσε νωρίτερα ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Πρόκειται για ενέργεια απροκάλυπτου αυταρχισμού, εχθρότητας, απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα ολόπλευρης στήριξης στη μεγαλοεργοδοσία. Απόδειξη ότι κάθε τέτοια κυβέρνηση, όπως κι αν εμφανίζεται, υλοποιεί αντιλαϊκές πολιτικές και καταφεύγει σε πράξεις που στόχο έχουν τη χειραγώγηση του κινήματος, του λαού μας» σχολίασε και κάλεσε τους πολίτες σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις. 

ΕΚ: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

Ενώ όλες οι κόκκινες γραμμές ξέφτισαν αφού η κυβέρνηση παραδόθηκε στους δανειστές με αποτέλεσμα όλες οι κοινωνικές ομάδες να είναι στα κάγκελα, τώρα ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να φέρει το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να θεωρηθεί «μονομερής ενέργεια» από τα κλιμάκια, σχολίασε νωρίτερα και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος.

«Τότε ο κ. Πρωθυπουργός ενδέχεται να βγει με το "επαναστατικό" του ύφος και να ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού για τα επιπλέον μέτρα, διά μέσω εκλογών, επιζητώντας να αποποιηθεί των ευθυνών του. Αυτή είναι η "ελπίδα" που ψήφισε ο ελληνικός λαός. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» πρόσθεσε.