[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδωνΟικονομικά είναι τα θέματα που επιλέγονται, από την πλειοψηφία των εφημερίδων σήμερα, για να γίνουν πρωτοσέλιδα. Οι τοπικές επιλέγουν την επίσκεψη Τσίπρα και την... μεγάλη απόδραση.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Πορνεία, Ναρκωτικά & trafficking στην Ειδόμένη
"Μαροκινοί και Ιρακινοί εκμεταλλεύονται για 5-10 ευρώ μετανάστριες στον καταυλισμό. Το κύκλωμα έχει μετατρέψει δύο χώρους στην Ειδομένη σε αυτοσχέδιους οίκους ανοχής. Η αστυνομία κρούει τον κώδωνα τον κινδύνου", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Θα κάνει το μεγάλο λάθος ο Κυριάκος;»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το «ναι» στο Κατοχικό Ταμείο που ετοιμάζεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, αποκαλώντας το μάλιστα και «μεταρρύθμιση», ήδη προκαλεί γκρίνιες και μουρμούρες, τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος όσο και στα στελέχη της Κεντροδεξιάς».

ΕΘΝΟΣ: «Βάζουν φρένο στην ασυδοσία των εισπρακτικών»
Η εφημερίδα σημειώνει: «φρένο στην ασυδοσία των εισπρακτικών εταιρειών επιχειρεί να βάλει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία εκ παραλλήλου αποκρούει ως μη μόνιμη την ενημέρωση τρίτου προσώπου –συγγενούς, φίλου ή συνεργάτη του οφειλέτη για τα χρέη του προς τις τράπεζες. Είχε προηγηθεί σειρά καταγγελιών για δημιουργία σοβαρών ενδοοικογενειακών ζητημάτων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Πούτιν "θέλει" την επιστροφή του βασιλιά
Η εφημερίδα γράφει: "Εκείνο, το οποίο προβληματίζει πολλούς, είναι: ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από την επιστροφή του βασιλικού θεσμού στην Ελλάδα; Εκτιμήσεις, που δημοσίευσε πιο παλιά και η "Ελ. Ώρα", κάνουν λόγο για το ότι θα μπορούσε πίσω από κάτι τέτοιο να κρύβεται ακόμη και η Ρωσία του Πούτιν! Η Ρωσία, η οποία δεν βολεύεται από το σημερινό πολιτικό κατεστημένο των Αθηνών, γιατί όσο αυτό είναι στα πράγματα τόσο θα συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Μόσχας από την Μεσόγειο. Αντίθετα, αν έρθει ο βασιλιάς, τότε η Μόσχα θα μπορούσε να ελπίζει σε μια αρκετά πιο καλή της αντιμετώπιση από την νέα εξουσία στην Αθήνα. Γιατί ο βασιλιάς να μην προσέγγιζε την Ρωσία πιο πολύ από ό,τι σήμερα, χωρίς να χαλάσει τις σχέσεις της Ελλάδας με την Δύση";

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Γκάφα του Taxis φουσκώνει εκκαθαριστικά»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το ηλεκτρονικό σύστημα καταλογίζει εξωπραγματικά ποσά φόρων «αγνοώντας» απαλλακτικές διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. «Άτυχοι» οι φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια και πολύ μικρές αμοιβές από περιστασιακή απασχόληση».

ΕΣΤΙΑ: «Πόσο κοστίζει το «Big Mac»;
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αρχής γενομένης το 1986, ο «Economist» καταρτίζει και δημοσιεύει κάθε χρόνο τον αποκαλούμενο «Big Mac Index». Ο δείκτης του βρετανικού περιοδικού συγκρίνει το κόστος του διπλού χάμπουργκερ της γνωστής αμερικανικής αλυσίδας ταχυφαγίας, στα καταστήματά της σε διαφορετικές χώρες». Και προσθέτει: "Ένας Έλλην εργαζόμενος που αμείβεται με τον βασικό μισθό μπορεί να αγοράσει 1,2 «Big Mac» την ώρα. Την ίδια στιγμή, ο Ισπανός συνάδελφός του μπορεί να αγοράσει 1,3, ο Σλοβένος και ο Βέλγος 2,3, ο Γάλλος 2,4, το ίδιο και ο Γερμανός. Τι μας δείχνουν αυτά τα στοιχεία; Ότι ή αγοραστική δύναμις των Ελλήνων είναι σαφώς μικρότερη από εκείνη των υπολοίπων Ευρωπαίων - εξαιρουμένων των χωρών τού πρώην Ανατολικού Μπλοκ". 

Η ΑΥΓΗ: «Το  ΔΝΤ  ανεβάζει τον πήχυ για ο Βερολίνο»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «πρόταση για περίοδο χάριτος έως το 2040, παράταση αποπληρωμής των δανείων έως το 2080 και σταθερά επιτόκια για 30-40 χρόνια στο 1,5% βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το ΔΝΤ προκαλώντας την αντίδραση του Βερολίνου, το οποίο ωστόσο κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει το διεθνές ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πώς μοίραζε τη λεία το καρτέλ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πάρτι δισεκατομμυρίων διάρκειας 27 ετών, σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, είχαν στήσει οι μεγαλύτεροι ελληνικοί και ξένοι όμιλοι γύρω από τα μεγάλα δημόσια έργα. Αυτό προκύπτει από την εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που βασίστηκε στην αυτεπάγγελτη έρευνα η οποία ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σύμπραξη τραπεζών με ξένο fund για «κόκκινα» δάνεια»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την πρώτη μεγάλη κίνηση ενεργού διαχείρισης επιχειρηματικών δανείων συνιστά η συμφωνία που ανακοίνωσαν χθες η Alpha Bank,   η Eurobank  και το αμερικανικό fund KKR. Η συμφωνία προβλέπει την αναδιάρθρωση δέκα βιώσιμων επιχειρηματικών ομίλων».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Απόδραση με ερωτήματα 
Η εφημερίδα γράφει: "Δύο Αλβανοί πήδηξαν τα ξημερώματα της Τρίτης από το παράθυρο κελιού του τμήματος Μεταγωγών Θεσσαλονίκης και έφυγαν σαν κύριοι κάτω από τη μύτη των φρουρών, που αντιλήφθηκαν την απουσία τους μόλις χθες το πρωί. Το στοιχείο που προκαλεί ερωτήματα είναι ότι οι αλλοδαποί έφτασαν στο Μεταγωγών λίγες ώρες πριν από την απόδρασή τους, που σημαίνει ότι τα κάγκελα του παραθύρου στο συγκεκριμένο κελί ήταν ήδη πριονισμένα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση εξετάζουν και το ενδεχόμενο να υπάρχει "δάκτυλος" των κακοποιών μέσα στο τμήμα, που φρόντισε να τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο κελί".

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Η σκληρή αλήθεια για την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά στη στήριξη της ρωσικής πλευράς και στην υλοποίηση του σχεδίου συμπράξεων ιδιωτών με τη ΔΕΗ και γράφει: "Τώρα η ρωσική πλευρά ζητεί την απευθείας ανάθεση του λιγνιτικού κοιτάσματος της Βεύης, ενώ το υπουργείο και η ΔΕΗ φέρεται να επιδιώκουν τη συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στην κατασκευή της νέας Μονάδας Μελίτη 2, μέσα από ένα κοινοπρακτικό σχήμα με τη ΔΕΗ, στο οποίο θα μπορούσε να μπει και η εν λειτουργία Μονάδα Μελίτη 1, όπως και το εν λειτουργία ορυχείο για την τροφοδοσία της. Ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να επαναδιατυπώσει στον κ. Αλέξη Τσίπρα το ενδιαφέρον ρωσικών εταιρειών για τα ΕΛΠΕ και τη ΔΕΠΑ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Συλλαλητήριο- απάντηση στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Σωματειακές Επιτροπές, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, να μη δεχτούν τη νέα εξαθλίωση!».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κάτω από τον πήχη για δόση και χρέος»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την επιτυχία της διαπραγματευτικής της τακτικής φαίνεται πως δεν βγαίνουν σε καλό για τη χώρα. Τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες δεν ενθαρρύνουν τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί ούτε για ενισχυμένη δόση ούτε για άμεσες αποφάσεις στο θέμα του χρέους».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με «σφραγίδα» Ευρώπης και ΗΠΑ «παίρνει μπρος» ο αγωγός ΤΑΡ
"Εγχείρημα περιφερειακής συνεργασίας, όχι μόνο μεγάλης οικονομικής αλλά και γεωστρατηγικής σημασίας, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον αγωγό φυσικού αερίου TAP, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα εγκαίνια κατασκευής του ελληνικού τμήματος, που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη, παρουσία αντιπροσωπειών των χωρών που εμπλέκονται", σημειώνει η εφημερίδα για τα χθεσινά... εγκαίνια των διαδικασιών.

ESPRESSO: Πάρτι με εράνους του Ερυθρού Σταυρού
Στην υπόθεση Μαρτίνη αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει ότι "σκάει η «φούσκα» του πρώην ισχυρού άνδρα του νοσοκομείου, που κατηγορείται ότι έλαβε «δώρο»-μαμούθ από τη γερμανική Hospitalia International για να της ανατεθεί η προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο νοσοκομείο". 

KONTRA NEWS: «Βόμβα ΔΝΤ να παγώσουν για 40 χρόνια χρέος και τόκοι»
Η εφημερίδα γράφει ότι «με μια πρόταση-βόμβα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που προβλέπει περίοδο χάριτος 40 χρόνων για το ελληνικό δημόσιο χρέος και συμπεριλαμβάνει τόσο τα δάνεια όσο και τα επιτόκια βραχυκυκλώνει τους τοκογλύφους των Βρυξελλών που εξακολουθούν να αρνούνται μια βιώσιμη λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Συντονισμός δυνάμεων για τα κόκκινα δάνεια»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τον βηματισμό τους για τη διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων βρίσκουν σταδιακά οι τράπεζες. Ηδη οι δύο πρώτες κινήσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούν ΤΧΣ, καθώς και Alpha Bank και Eurobank αρχίζουν να διαμορφώνουν το πεδίο όπου θα δράσει γενικότερα ο κλάδος».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Το deal-σωτηρία»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οδικός χάρτης του ΤΧΣ για «ανάσα» στις επιχειρήσεις. Σχέδιο για κεφαλαιοποίηση χρεών και αλλαγή διοικήσεων. Τραπεζική στήριξη υπερχρεωμένων εταιρειών με νέα δάνεια. Στόχος, η διατήρηση των επιχειρήσεων σε λειτουργία».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]