[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ο μητροπολίτης που προσφέρει θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα!Όλοι γνωρίζουμε για τη δράση μητροπολιτών τον καιρό της κρίσης. Είναι πολλοί αυτοί που στηρίζουν, με κάθε τρόπο, συσσίτια και προνοιακές δομές. Όμως το να στηρίζουν, με προγράμματα, τον πρωτογενή τομέα;


Πράγματι, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, που είχε, σήμερα, συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη, έθεσε στο τραπέζι της συνεργασίας την υλοποίηση του σχεδίου της Ι. Μητρόπολης Ιωαννίνων που περιλαμβάνει την αξιοποίηση των βοσκοτόπων και των αγρών ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Βελλάς και άλλων μικρότερων Ιερών Μονών, την ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών (αιγοπροβατροφικών) μονάδων με ζώα αυτοχθόνων φυλών, καθώς και την προοπτική ίδρυσης τυροκομείου για την αξιοποίηση του γάλακτος  με παραγωγή φέτας, ώστε να υποστηρίζονται και τα προνοιακά ιδρύματα της Μητροπόλεως (Γηροκομείου, Ορφανοτροφείου, Οικοτροφεία, Παιδικός Σταθμός). 

Το υλοποιούμενο από την Ιερά Μητροπολίτη Ιωαννίνων πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, το οποίο περιλαμβάνει και την φύτευση αμπελώνα σε μοναστηριακές εκτάσεις, δημιουργεί δεκάδες νέες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα στον Νομό Ιωαννίνων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης επεσήμανε ότι είναι καθοριστική η πρωτοβουλία για την τοπική οικονομία, αφού μέσω αυτής  ξαναμπαίνουν στην παραγωγή της Ηπείρου ακαλλιέργητα χωράφια, βοσκότοποι και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που είχαν εγκαταλειφθεί, δημιουργούνται δεκάδες νέες θέσεις εργασίας στον αγροτικό, κτηνοτροφικό, αμπελουργικό και τυροκομικό τομέα. Υπογράμμισε ότι το αναπτυξιακό σχέδιο της Μητρόπολης Ιωαννίνων , που υποστηρίζει συνδυαστικά τόσο τις Μονάδες Κοινωνικής Πρόνοιας όσο και τις Εκπαιδευτικές Δράσεις και  τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]