«Καθημερινά η κυβέρνηση προσθέτει στη χώρα περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να λύσει. Γι αυτό, οι εκλογές αυτή τη στιγμή, δεν ζητούνται από τη Ν.Δ. ως μέσο αλλαγής της εξουσίας, αλλά ως εθνική επιταγή, για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη κυβέρνηση.»


Τα παραπάνω τόνισε ο Τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης μιλώντας το πρωί στην κοινή εκπομπή ΕΤ1 και ET3 «Αθήνα-Θεσσαλονίκη».

«Το μήνυμα της σοβαρότητας πρέπει να το εκπέμπει προς τα έξω πρώτα η ελληνική κυβέρνηση και δεν το κάνει, όταν, για παράδειγμα, από τη μια μιλά για ιδιωτικοποιήσεις κι από την άλλη οι υπουργοί της καταφέρονται κατά των ιδιωτικοποιήσεων», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης, χαρακτηρίζοντας «αστειότητα» και «πολιτικό θράσος» κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να επιρρίψει στη Ν.Δ. ευθύνες για τις αποτυχίες που φέρουν υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπογράμμισε δε, πως η Ν.Δ. ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση γι αυτό «έβαλε πλάτη» σε μια σειρά θεμάτων.

«Σας καλώ να καταλάβετε, πως δεν θα υπήρχε η απαίτηση για 3,6 δις προληπτικών μέτρων αν δεν υπήρχε η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ»,  απάντησε ξεκάθαρα ο Σταύρος Καλαφάτης, στο ερώτημα τι εκτιμά πως θα αλλάξει στη στάση των δανειστών, αν αλλάξει η κυβέρνηση.

Από Δελτίο Τύπου