Στο... βάθος του (χρονικού) ορίζοντα χάνονται τα καραβάκια της θαλάσσιας συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης! Το έργο θεωρείται παντελώς άγουρο, αφού ακόμη χρειάζεται πολλή δουλειά για να κριθεί αν θα είναι βιώσιμο!


Αυτό προέκυψε από τη σύσκεψη που έγινε, σήμερα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, με τη συμμετοχή των στελεχών της "Εγνατία Οδός Α.Ε.". Μάλιστα, η ολοκλήρωση του έργου δεν... φαίνεται ακόμη, παρά το ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πιστεύουν στο έργο!

Όπως ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ» Απόστολος Αντωνούδης, απαιτείται χρηματοδότηση των μελετών και επίλυση ζητημάτων σχετικών με τις γεωτρήσεις στις περιοχές χωροθέτησης των στάσεων. Ακολούθως θα εξεταστεί η βιωσιμότητα του έργου! 

«Ακόμη είναι σε πρώιμο στάδιο. Οι αδειοδοτήσεις θα χρειαστούν περίπου δυο χρόνια και μόνο εφόσον παρέλθει αυτό το διάστημα θα μπορούμε να μιλάμε για ορατό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι πρόκειται για έργο που πρωτοσχεδιάστηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όταν ήταν ακόμη Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. «Είναι ένα έργο στο οποίο πίστευα και πιστεύω. Είμαστε σε στενή συνεργασία με την εταιρία, ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και η κατασκευή των στάσεων να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020)», δήλωσε. 

Επίσης, τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων Περιφέρειας και «Εγνατία Οδός ΑΕ» για να επιλυθούν τεχνικά ζητήματα και στη συνέχεια ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλία για σύσκεψη με τους τρεις Δήμους όπου χωροθετούνται οι στάσεις της πρώτης φάσης λειτουργίας της θαλάσσιας συγκοινωνίας (Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού) για να επιλυθούν τα προβλήματα που ανακύπτουν από κοινού και να επιταχυνθεί η υλοποίηση του έργου.

Όλα αυτά εάν και εφόσον ολοκληρωθούν οι γεωτρήσεις και κριθεί, στη συνέχεια, το έργο βιώσιμο... Οι μακέτες, πάντως, όπως αυτή που δημοσιεύουμε, υπάρχουν εδώ και... μια δεκαετία!