Για 15 παραμύθια και μύθους που έχει επιστρατεύσει για να παραπλανήσει τον λαό ότι το ασφαλιστικό του σύστημα είναι δίκαιο και επιφέρει ισονομία, κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο
εισηγητής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, αναδεικνύοντας τις περικοπές στο ΕΚΑΣ, το «μαχαίρι» στις συντάξεις χηρείας και τις επικουρικές και στην εξανέμιση των μερισμάτων για τους δημόσιους υπαλλήλους.


Αναφερόμενος στο δεύτερο σκέλος του νομοσχεδίου, που αφορά στις φορολογικές διατάξεις έκανε λόγο για έναν «ατελείωτο κατάλογο αμέτρητων μέτρων βασανισμού του λαού? που κανείς δεν μπορεί να ξέρει που τελειώνει και πόσες άλλες ρουκέτες έρχονται μέχρι αύριο Κυριακή, ενώ για την τροπολογία για το αφορολόγητο σχολίασε: «Ένας φορολογούμενος των 600 ευρώ για πρώτη φορά θα πληρώνει φόρο... Μπράβο ωραία φιλολαϊκή κυβέρνηση είσθε...»!

Ο κ. Οικονόμου, κατηγόρησε επίσης τον Γ. Κατρούγκαλο ότι δεν κατέθεσε τις αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου επισημαίνοντας πως την έκθεση αυτή που έφερε δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί αναλογιστική μελέτη.

Καθώς δε στην αίθουσα κατά την ομιλία του υπουργού Εργασίας, βρισκόταν ο πρωθυπουργός, ο εισηγητής της ΝΔ είπε προς τον κ. Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Θυμάστε το γοερό κλάμα που είχατε ρίξει στις προηγούμενες ασφαλιστικές αλλαγές του 2014; Ξέρετε ποια είναι η διαφορά μας; Είναι 2,5 δισ. ευρώ. Η τότε αναλογιστική μελέτη υπολόγιζε το έλλειμμα του ασφαλιστικού συστήματος σε 300 εκατ. από το 2014 μέχρι το 2016. Τι έγινε από τότε; Ούτε σεισμός έγινε ούτε θεομηνία, αλλά ένα γεγονός πράγματι υπήρξε και ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα που επιβάρυνε 2,5 εκατ. συνταξιούχους και εργαζόμενους».