Άλλοι 1.006 πρόσφυγες και μετανάστες απομακρύνθηκαν, σήμερα, από την Ειδομένη, με 20 λεωφορεία. Προορισμός τους οργανωμένες δομές στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Λάρισας.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, με τους μετανάστες να οδηγούνται στα hot spot του Ωραιοκάστρου, της Σίνδου, της Νέας Καβάλας Κιλκίς και του Κουτσόχερου της Λάρισας.

Ήδη απομακρύνθηκαν όλες οι σκηνές και ο κόσμος που είχαν κατασκηνώσει στις σιδηροδρομικές γραμμές και έτσι υπολογίζεται πως αύριο θα παραδοθούν οι γραμμές στο υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο. Θα ακολουθήσει έλεγχος από τους ανθρώπους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και, αν όλα είναι καλά, αναμένεται πως τα πρώτα τρένα θα περάσουν τα σύνορα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σήμερα παρατηρήθηκε έντονο το φαινόμενο, αρκετοί από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να επιλέγουν να εγκαταλείψουν την Ειδομένη, μόνοι τους και περπατώντας προς άγνωστη κατεύθυνση, με τη δικαιολογία, ότι φοβούνται τυχόν εγκλωβισμό τους στις οργανωμένες δομές και πως στην περίπτωση που ανοίξουν τα σύνορα δε θα προλάβουν να φύγουν.