Μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική πλατφόρμα με επίκεντρο την τέχνη της περφόρμανς, το Platformance κάνει την πρώτη του εμφάνιση από τις 9 έως τις 17 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Η ανάδειξη, η διερεύνηση, η εκτενής μελέτη και προώθηση της περφόρμανς
αποτελούν τους βασικούς στόχους αυτής της πρωτοβουλίας, του οποίου τη σύλληψη, οργάνωση και συντονισμό έχει ο καλλιτέχνης, Αλέξανδρος Πλωμαρίτης. 

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό -ο Boris Nieslony, ο Francesco Kiàis, ο Manuel Vason, η Μαρία Σιδέρη, και οι VestAndPage- θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη και θα διδάξουν τις βασικές αρχές, τεχνικές και πρακτικές της περφόρμανς σε φοιτητές των Σχολών Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Φλώρινας, μετά από σχετικό κάλεσμα που έχει ήδη ολοκληρωθεί (9-12.04), ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια σειρά ανοιχτών δράσεων για το κοινό, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το LABattoir (13-17.04), πάντα με κεντρικό άξονα την περφόρμανς.

Το Platformance πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ΣτART, ενός προγράμματος, του Ιδρύματος Bosch (Robert Bosch Stiftung) που διεξάγεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης (Goethe-Institut Thessaloniki) και το Γερμανικό Δίκτυο Κοινοτικών Πολιτιστικών Κέντρων (Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V.). Το Platformance υποστηρίζεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.