[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τους πρόσφυγες ζητά η ΠΕΔ Κ. ΜακεδονίαςΝα σταματήσει η είσοδος και εγκατάσταση προσφυγικών πληθυσμών στην Κεντρική Μακεδονία, στην οποία ήδη έχει συσσωρευθεί περισσότερο από το 60% των προσφύγων, ζητά,
με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.


Η επιτροπή συνήλθε εκτάκτως, μετά από αίτημα του Δήμου Ωραιοκάστρου, σήμερα Μ. Τρίτη 26 Απριλίου 2016, με την συμμετοχή Δημάρχων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, και με αφορμή την αιφνιδιαστική προετοιμασία και άλλων χώρων μαζικής εγκατάστασης προσφύγων στην Δυτική Θεσσαλονίκη.

Άλλα αιτήματα της Επιτροπής είναι:


  • Να ενημερωθεί, επιτέλους, η Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον υπάρχοντα σχεδιασμό διαχείρισης των προσφυγικών ροών. 
  • Να προσδιορισθεί το ανώτατο όριο του αριθμού των προσφύγων, που μπορεί να  φιλοξενηθεί, προσωρινά, σε κάθε Περιφέρεια, ώστε, σε συνάρτηση και σε αναλογία με τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της κάθε Περιφέρειας, να υπάρχει δίκαιη, ισόρροπη και γεωγραφικά ορθολογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την έκταση της Χώρας (με την αυτονόητη εξαίρεση των ευαίσθητων περιοχών.
  • Να σταματήσει άμεσα η συλλήβδην μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη μόνον σε ορισμένους μόνον Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης (όπως Δέλτα. Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά) και να διενεργηθεί η εκκένωσή της αναλογικά σε όλη την Ελλάδα.
  • Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης να προσδιοριστεί και να λειτουργήσει άμεσα έστω και ένας χώρος στην ανατολική πλευρά του Πολεοδομικού Συγκροτήματος (όπως επανειλημμένα έχει προτείνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση), ώστε να αποφορτιστεί η τεταμένη ατμόσφαιρα που δημιουργείται.
  • Να ενισχυθεί η δύναμη των Αστυνομικών Υπηρεσιών σε όλη την Κεντρική Μακεδονία  και ιδιαίτερα στην περιοχές της προσωρινής εγκατάστασης των προσφύγων.
  • Να διασφαλιστεί η ομαλή επαναλειτουργία της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης στην περιοχή της Ειδομένης.


Η επιστολή στάλθηκε στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εθνικής Άμυνας, τους αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εθνικής Άμυνας και την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης. Οι δήμαρχοι ζητούν από τον πρωθυπουργό, να δεχθεί σε ακρόαση αντιπροσωπεία της ΠΕΔΚΜ, ώστε να του παρουσιάσει τις πραγματικές διαστάσεις, αλλά και τις προεκτάσεις, του προβλήματος και των μέχρι τώρα χειρισμών του και να καταθέσει τις συνολικές προτάσεις των δημάρχων, για τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]