Η 15η Απριλίου είναι η καταλυτική ημερομηνία και μέχρι τότε η διορία που δίνει η FIFA στην Ελλάδα, ώστε να ξαναρχίσει το Κύπελλο Ελλάδας, με την ΕΠΟ να τραβάει την κόντρα ως το τέλος. 


Η σχετική επιστολή από τη παγκόσμια συνομοσπονδία έφτασε στα γραφεία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, αλλά και της ΕΠΟ, και το θέτει ξεκάθαρα πως αν δεν επαναρχίσει η διοργάνωση, η οποία έχει σταματήσει με απόφαση του υφυπουργού Σταύρου Κοντονή, τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα υποστεί τις γνωστές συνέπειες αποκλεισμού από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις (grexit).

Η «λύση» αποκλείεται πλέον να δοθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου έχει προσφύγει η ΕΠΟ, αφού η εκδίκαση αναβλήθηκε πάλι λόγω της απεργίας των δικηγόρων (οι δικηγόροι της ΕΠΟ δεν... εξασφάλισαν άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο), για τις 19 Απριλίου, δηλαδή αργότερα από την ημερομηνία «ορόσημο».

Είναι, πλέον, σαφές, ότι η ΕΠΟ θέλει να πάει την κόντρα ως το τέλος, αφού η απεργία των δικηγόρων έχει αρχίσει εδώ και μήνες και συνεχίζεται και ήταν γνωστό πως, όταν θα εκδικάζονταν η υπόθεση στο ΣτΕ οι δικηγόροι της Ομοσπονδίας θα έπρεπε να έχουν εξασφαλίσει την άδεια.