[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Μαθητές στο ΑΠΘ για να μάθουν για το DNAΤο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων διοργανώνει εκδήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας DNA (DNA day) που είναι η 25η Απριλίου,
επέτειος για τον εορτασμό της ανακάλυψης της διπλής έλικας του DNA (1953) και της ολοκλήρωσης της χαρτογράφησης του γονιδιώματος του ανθρώπου (2003). 

Μαθητές της Β’ Λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους χώρους του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ και να συμμετάσχουν σε τέσσερα θεματικά εργαστήρια που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την επιστήμη της Βιολογίας με διαδραστικό τρόπο, από κοντά και πέρα από το σχολικό βιβλίο.

Το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ θα επισκεφθούν μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Πυλαίας, 2ο ΓΕΛ Πυλαίας, 1ο ΓΕΛ Τριανδρίας, 2ο ΓΕΛ Χαλκηδόνας (Άδενδρο), ΓΕΛ Ν. Ευκαρπίας, ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου, Γερμανική Σχολή, 15ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, ΓΕΛ Μυγδονίας, 4ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 1ο ΓΕΛ Ευόσμου και Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 και την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και ώρες 9:00 με 13:00, στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η βιολογική παιδεία είναι απαραίτητη για την προσωπική και κοινωνική ολοκλήρωση όλων των ανθρώπων, γιατί παρέχει τα εργαλεία για την κατανόηση του εαυτού μας και του κόσμου στον οποίο ζούμε και από τον οποίο εξαρτόμαστε. Το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, συνεισφέρουν στη διάδοση και εμπέδωση της βιολογικής γνώσης στους αυριανούς πολίτες. Η Βιολογία αποτελεί κυρίαρχη επιστήμη του 21ου αιώνα και είναι απαραίτητο σήμερα οι μαθητές να εφοδιάζονται με τις γνώσεις εκείνες που θα τους επιτρέψουν να πάρουν στο μέλλον αποφάσεις σχετικά με την υγεία τους, το περιβάλλον, τις καθημερινές τους συνήθειες, την κοινωνική ηθική και την εργασία τους».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]