Δημοτικό Γυμναστήριο στην Υπόγεια Διάβαση της ΛαγκαδάΣτην προσπάθειά της να προσφέρει συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες στην υπόγεια διάβαση της οδού Λαγκαδά στην Πλατεία Νεοκτίστων, να επιλέξει δραστηριότητα που θα δημιουργήσει προοπτικές καθημερινής χρήσης και μεγάλης επισκεψιμότητας,
η Διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά αποφάσισε να αξιοποιηθεί η κλειστή αίθουσα του χώρου και να παραδοθεί ένα νέο Δημοτικό Γυμναστήριο στους πολίτες.

Από το Νοέμβριο του 2015 είχε ξεκινήσει η λειτουργία της υπόγειας διάβασης πεζών της οδού Λαγκαδά στη Σταυρούπολη, στο ύψος των Τραπεζών και του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, η οποία λειτουργεί από τότε πιλοτικά τις καθημερινές και η αίθουσά της φιλοξένησε εκδηλώσεις του Δήμου.

Οι παρεμβάσεις και η καλή συνεργασία της Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών, της Διεύθυνσης υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των κοινωνικών ομάδων και του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού, είχαν σαν αποτέλεσμα να προχωρήσουν πολύ γρήγορα οι εργασίες και έτσι παραδίδεται τις επόμενες ημέρες ένας νέος χώρος άθλησης για τους κατοίκους του κέντρου της Σταυρούπολης. Ένας χώρος άθλησης απολύτως αναγκαίος στην περιοχή, ο οποίος διαθέτει ψύξη, θέρμανση, πυρασφάλεια, εξαερισμό, WC για ΑμΕΑ, ενώ με την παράδοση θα λειτουργήσει και ο ανελκυστήρας. 

Διαμορφώθηκαν στον υπάρχοντα χώρο δύο αίθουσες και τοποθετήθηκε ειδικός πλαστικός τάπητας. Μετά τις εργασίες αναμόρφωσης που ολοκληρώθηκαν, οι δύο αίθουσες θα εξοπλιστούνε με γυμναστικά όργανα. Η μια αίθουσα θα διαθέτει όργανα γυμναστικής για ελεύθερη άσκηση ενηλίκων ανδρών και γυναικών και η δεύτερη αίθουσα προορίζεται για άθληση παιδιών και γενικής γυμναστικής ανδρών και γυναικών (τμήματα μπαλέτου, ρυθμικής, αεροβική, zumba κλπ).Υπάρχουν επίσης 2 αποδυτήρια ανδρών και γυναικών και σύντομα θα τοποθετηθούν ερμάρια και πάγκοι. 

Το νέο Δημοτικό Γυμναστήριο θα λειτουργεί όλες τις εργάσιμες ημέρες υπό την παρακολούθηση ειδικά καταρτισμένων πτυχιούχων γυμναστών.

Σχόλια