Ξαφνικοί... πονοκέφαλοι για τον Βασίλη Λεβέντη. Στελέχη του κόμματος αντέδρασαν με ενέργειες του προέδρου και οι άνθρωποι της Ένωσης Κεντρώων στη Θεσσαλονίκη οργανώνουν ανοικτή εκδήλωση στην οποία καλούν και τον πρόεδρο!


Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 24 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στο Grand Hotel. Όπως αναφέρεται σε κάλεσμα που αναρτήθηκε στο Facebook, «επειδή σεβόμαστε την ιστορία μας και επιθυμούμε να γίνει οδηγός για το μέλλον και τις νέες γενιές, καλούμε όλους τους φίλους και τα μέλη της Ε.Κ, απογοητευμένα και μη, να παραβρεθούν στην εκδήλωση που θα γίνει στις 24/4 6μμ στο ξενοδοχείο Grand Hotel και να αγκαλιάσουν την Δημοκρατική Πρωτοβουλία που πήραμε. Καλούμε επίσης τον πρόεδρο μας να αποδεχτεί πλήρως τις θέσεις μας και να προχωρήσει εντός 40 ημερών(από την ημερομηνία της εκδήλωσης) στη διεξαγωγή ανοιχτού συνεδρίου μελών/φίλων, ώστε να υπάρξει σεβασμός στο παρελθόν, δημιουργία στο παρόν και μεγέθυνση στο μέλλον».

Το... αντάρτικο στις τάξεις της Ένωσης Κεντρώων έχει τις ρίζες του στον περασμένο Δεκέμβριο, όταν στελέχη από τη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση που έγινε στο Grand Hotel και αναφέρθηκαν στην αλλαγή ατζέντας αλλά και στην ανάγκη πολιτικού – οργανωτικού συνεδρίου. Η συγκεκριμένη ενέργεια ανάγκασε τον κ. Λεβέντη να ανέβει στη Θεσσαλονίκη εσπευσμένα ώστε να κατευνάσει τα πνεύματα με σκοπό την στήριξη των «ανταρτών» στην εκδήλωση του προέδρου στο Ξενοδοχείο Καψής. Υπήρξε ένα διάστημα ηρεμίας με το κλίμα να έχει εκτονωθεί προσωρινά.

Ήρθε, όμως, η παρουσία του κ. Λεβέντη στην εκπομπή enikos(θέμα Χριστοφοράκου, Siemens), σε συνδυασμό με τα δημοσιεύματα περί τηλεφωνικής συνομιλίας  του ιδίου με τον Γ.Α. Παπανδρέου, για ένταξη του κόμματος στη Διεθνή Σοσιαλιστική. Αυτό δεν... μπορούσε να περάσει έτσι, από τα συγκεκριμένα στελέχη, τα οποία παλαιότερα ανήκαν στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και είχαν διαφωνήσει με την πολιτική των Μνημονίων που είχε φέρει στη χώρα ο Γ. Α. Παπανδρέου.

Μάλιστα, στο κάλεσμά τους, στο Facebook, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Το αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό από το 1999 (χρηματιστήριο) μέχρι σήμερα όσο πάει και γιγαντώνει την «κοινοβουλευτική συντεχνία» και συρρικνώνει τις παραγωγικές τάξεις, ελπίδα για όλους τους προαναφερθέντες ήταν η Ε.Κ και η φωνή των παλαιών και νέων αγωνιστών. Από το 1992 αγωνιζόμαστε για την πάταξη της διαπλοκής, της οικογενειοκρατίας, την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, την διαφάνεια ως τρόπο λειτουργίας κράτους και κομμάτων και την επικράτηση της αριστείας μέσω της αξιοκρατίας. Δυστυχώς από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 που το κόμμα μας ήρθε στο προσκήνιο δεν είδαμε να λειτουργεί προς αυτήν την κατεύθυνση, μιας και η ηγεσία αποδέχτηκε εξολοκλήρου τον παλαιοκομματισμό και ότι συνεπάγεται. Δεν μπορούμε να χωνέψουμε ότι 25 χρόνια αγώνων πετάχτηκαν στον κάδο των αχρήστων και αντί να παλεύουμε για να πέσει άπλετο φως στα σκάνδαλα όπως αυτό της Siemens και να μπούνε στη φυλακή οι υπαίτιοι, ζητάμε να συμμαχήσουμε με τους ηθικούς αυτουργούς, για συντηρηθεί η Ε.Κ ως κατεστημένο και ως ένα σώμα με την διαφθορά του πολιτικού προσωπικού»...