[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Νέοι κανόνες για τα δεδομένα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών στην ΕΕΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε νέους κανόνες για την προστασία των δεδομένων. Στο πλαίσιο αυτό οι ευρωβουλευτές ψήφισαν μια οδηγία που προβλέπει την κοινοποίηση των δεδομένων PNR (ονομαστικές καταστάσεις των επιβατών πτήσεων) με τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Οι αλλαγές στην πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων αντικαθιστούν την ξεπερασμένη νομοθεσία του 1995

Η οδηγία αποσκοπεί στην ενίσχυση των δικαιωμάτων του καταναλωτή, καθώς μεταξύ άλλων υποχρεώνονται οι εταιρείες του Διαδικτύου να έχουν ρητή συναίνεση για τη χρήση δεδομένων, να κάνουν τα προϊόντα τους «φιλικότερα» σχετικά με την προστασία ιδιωτικών δεδομένων και να διευκολύνουν τη μεταφορά δεδομένων από έναν πάροχο σε κάποιον άλλο.

Η οδηγία σχετικά με τα δεδομένα PNR προβλέπει ότι οι αεροπορικές εταιρείες, για πτήσεις που προέρχονται εκτός των συνόρων της Ένωσης, θα πρέπει να δώσουν τα στοιχεία των επιβατών στις αρμόδιες εθνικές αρχές. ΟΙ αποφάσεις αυτές έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Πηγή: n-tv.de, dpa
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]