Το salonicanews.com, όπως πάντα, απεργεί και στηρίζει την απεργία της ΕΣΗΕΜ-Θ, στο πλαίσιο που διακήρυξε η ΠΟΕΣΥ, κατά του ασφαλιστικού - οδοστρωτήρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Βασικός στόχος η άμεση απόσυρση του εξοντωτικού αντεργατικού κυβερνητικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που εξαθλιώνει και φτωχοποιεί όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας και πλήττει καίρια την Ενημέρωση και τους ανθρώπους της.

Το παραμύθι με το "Αγγελιόσημο" πρέπει να σταματήσει. Το επιχείρημα που ήταν καραμέλα των προηγούμενων και γίνεται... μαστίχα των τωρινών, είναι σαθρό και κάλπικο: Το ταμείο των δημοσιογράφων δεν έχει κάποιον "ειδικό" πόρο. Απλά, το κράτος είναι παντελώς απόν! Δε δίνει δεκάρα στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ. Άρα, κατ' επέκταση, κανείς δεν δίνει χρήματα για το ταμείο, πέρα από τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τους εργοδότες τους και όσους διαφημίζονται στα έντυπα ΜΜΕ. Αν το "Αγγελιόσημο" πάψει να υπάρχει, τότε θα κληθεί το κράτος να δίνει τη συμμετοχή του, κάτι που κατ' επέκταση σημαίνει πως θα πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, μέσω της φορολογίας τους...

Τα αιτήματά μας είναι:

• Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

• Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Ειδικά το δεύτερο αίτημα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Δεν είναι δυνατόν να εργάζονται δημοσιογράφοι (στην πλειοψηφία τους νέοι στην ηλικία και στο επάγγελμα) στα Διαδικτυακά μέσα και να μην ασφαλίζονται στο ταμείο τους, έστω με το ποσοστό που αναλογεί στα ελάχιστα χρήματα που παίρνουν. Η φόρμουλα θα βρεθεί (οι Ενώσεις έχουν έτοιμες προτάσεις). Χρειάζεται η κυβερνητική πρόθεση για να ασφαλιστούν αυτοί οι συνάδελφοι, αφού για την αλλαγή του καταστατικού του ταμείου χρειάζεται νομική ρύθμιση.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΣΥ θα συνεδριάσει αύριο, Παρασκευή, για να αποφασίσει τις μελλοντικές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Θυμίζουμε ότι, σήμερα, Πέμπτη κι αύριο, Παρασκευή, απεργούν οι εργαζόμενοι στα έντυπα, στο Διαδίκτυο, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα Γραφεία Τύπου. Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, θα απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στα ραδιοτηλεοπτικά.