Την υπό προϋποθέσεις επανέναρξη των ποδοσφαιρικών αγώνων για τον θεσμό του Κυπέλλου προανήγγειλε ο Σταύρος Κοντονής στη Βουλή.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξήγησε ότι «κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει πολιτικές στην κυβέρνηση για θέματα δημόσιας ασφάλειας» για να προσθέσει πως «Αν όμως με ενέργειες σοβαρές διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια και ειρήνη,  εμείς θα περιμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ και τότε  μπορούμε να ξαναδούμε το ζήτημα του κυπέλλου. Αυτό το είπαμε και στις αντιπροσωπείες της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ».

Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου ασκώντας κριτική στην ΕΠΟ και στις διεθνείς Ομοσπονδίες ποδοσφαίρου.  

«Η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αυτοδιοίκητο. Οι αθλητικές ομοσπονδίες πρέπει να καθορίζουν τα δικά τους τεκταινόμενα. Άλλο όμως  το αυτοδιοίκητο και άλλο ένα καθεστώς ασυδοσίας. Έχουμε ζητήσει από την ΕΠΟ να προσαρμόσει το καταστατικό και τους  κανονισμούς της στα διεθνή δεδομένα της ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Επίσης από τις διεθνείς ομοσπονδίες ζητήσαμε να εποπτεύουν αυτό το έργο. Δυστυχώς, ούτε η ΕΠΟ κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση ούτε οι διεθνείς ομοσπονδίες ενήργησαν».