[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Προς νέες απεργίες οι δημοσιογράφοιΤην ύστατη ώρα (όπως αποδεικνύεται) οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να ανατρέψουν τα κυβερνητικά σχέδια για τη διάλυση των ταμείων τους.


Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, καλεί τους δημοσιογράφους της Βόρειας Ελλάδας να συμμετάσχουν στις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, που προκήρυξε η Ομοσπονδία ως εξής:


  • Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ηλεκτρονικά, διαδικτυακά, Γραφεία Τύπου), την Μ. Τρίτη 26 Απριλίου (από τις 6π.μ. έως τις 6 π.μ. της Μ. Τετάρτης). 
  • Απεργία διαρκείας με έναρξη τη χρονική στιγμή που θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό. Για την περίπτωση αυτή, όπως και για κάθε άλλη εξέλιξη, θα εκδοθεί από την ΕΣΗΕΜ-Θ νεότερη ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί επίσης τα μέλη  της, να μην παρίστανται στο press room και να επιβάλουν εμπάργκο στις δηλώσεις των υπουργών που σχετίζονται με το Ασφαλιστικό και να διασφαλίσουν την υποχρεωτική παρουσία εκπροσώπων των Ενώσεων Συντακτών και της ΠΟΕΣΥ σε συζητήσεις που οργανώνονται για το Ασφαλιστικό στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και την καταγραφή των θέσεών τους στα αντίστοιχα ρεπορτάζ που φιλοξενούνται στις εφημερίδες και το διαδίκτυο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αιτήματα των δημοσιογράφων είναι: 


  • Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
  • Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]