Σε νέα απεργία έχουν κατέλθει, από σήμερα, οι δημοσιογράφοι, ως το πρωί (στις 6) της Μεγάλης Τετάρτης, προσπαθώντας να σώσουν ένα από τα πιο υγιή ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, έστω και την ύστατη ώρα.


Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, η απεργία καταστρατηγείται, ειδικά στο Διαδίκτυο, καθώς αρκετά είναι τα ενημερωτικά site, τα οποία δημοσιεύουν ειδήσεις κάθε είδους, παρά το ότι η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις επιτρέπουν τη δημοσίευση ειδήσεων από τις 13.15 ως τις 13.30 και από τις 20.00 ως τις 20.15 -με ειδήσεις που αφορούν το ασφαλιστικό και τις κινητοποιήσεις.

Οι απόψεις για άλλη μία φορά διίστανται, με κάποιους να επιμένουν ότι, με τις απεργίες το μόνο που γίνεται είναι να φιμώνονται φωνές και με άλλους που τονίζουν ότι, πλέον, βρισκόμαστε σε ταξικό πόλεμο.

Όσον αφορά το επιχείρημα ότι όσοι εργάζονται στα Διαδικτυακά μέσα δεν τους δέχονται οι Ενώσεις ως μέλη, είναι σαθρό και άκαιρο, αφού ένα από τα αιτήματα της απεργίας είναι και η ένταξη αυτών των εργαζόμενων στα ταμεία του κλάδου -αφού κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με νομοθετική ρύθμιση, από πλευράς κυβέρνησης.

Υπάρχει, βέβαια και το επιχείρημα πως είναι αργά, πλέον, για απεργίες διαρκείας, καθώς, όταν έπρεπε, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες βολεύονταν με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και δεν προετοίμαζαν το έδαφος γι αυτά που έρχονταν -και ήρθαν. Όμως, προσωπική μας άποψη είναι πως, δεν είναι η ώρα καταλογισμού ευθυνών -θα γίνει κι αυτό.

Τo salonicanews.com για άλλη μία φορά συμμετέχει στην απεργία και θα μεταδίδει ειδήσεις στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που προβλέπεται -μόνον για το ασφαλιστικό - φορολογικό και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενόμενης από τώρα.