Προκηρύξεις μοίρασαν, χθες, άγνωστοι, κατά τη διάρκεια του συσσιτίου, στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Λιμάνι του Πειραιά.


Οι προκηρύξεις είναι φωτοτυπημένες και σε αυτές, αναγράφεται σε "φαρσί", η προτροπή προς τους πρόσφυγες να παραμείνουν εκεί και να... πολεμήσουν για την ελευθερία τους!

Στο μεταξύ, 4.660 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούν να εμφανίζονται διστακτικοί να επιβιβασθούν σε πούλμαν προκειμένου να μετακινηθούν προς τα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το λιμενικό, οι 2.180 βρίσκονται στην πύλη Ε-1, 1.000 στην Πέτρινη Αποθήκη και 1.485 στην πύλη Ε-2.

Ο επιβατικός σταθμός στην Ε-3 αναμένεται από σήμερα πιθανότατα να παραδοθεί στην ακτοπλοΐα, καθώς οι πρόσφυγες που διέμεναν εκεί πείστηκαν και μετακινήθηκαν τελικά προς τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1. Συνεργεία του ΟΛΠ αλλά ιδιωτικά κατέβαλαν από χθες όλη την ημέρα υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον καθαρισμό του συγκεκριμένου χώρου.