[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Υψηλόβαθμα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού σε Ειδομένη και κέντρα φιλοξενίαςΤην Ειδομένη και τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα, το Χέρσο και τα Διαβατά επισκέφθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού από 19 ευρωπαϊκές χώρες και την Αμερική,
προκειμένου να εξετάσουν επί τόπου τις μονάδες ιατρονοσηλευτικής περίθαλψης και ψυχοκοινωνικής στήριξης που λειτουργεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τους χώρους διανομής ανθρωπιστικού υλικού και τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πρόσφυγες- μετανάστες.


Σκοπός των επισκέψεων αυτών ήταν επίσης η καταγραφή των αναγκών των προσφύγων και η διατύπωση αιτήματος προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου για την αύξηση της χρηματοδότησης προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, μέσω του Προγράμματος Επείγουσας Έκκλησης Στήριξης, από τα 13 εκατομμύρια στα 28 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιο Αυγερινό, ήδη, ποσοστό 82% από τα 13 εκατομμύρια έχουν μετουσιωθεί σε ανθρωπιστική βοήθεια που διανέμεται καθημερινά στα πεδία του Ερυθρού Σταυρού.

«Στόχος αυτής της αποστολής είναι να συζητήσουμε πώς μπορούμε να εργαστούμε καλύτερα όλοι μαζί οι εθνικοί σύλλογοι, ώστε να υποστηρίξουμε την επείγουσα επιχείρηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε η Karen Helen Bjiornestad, επικεφαλής του προγράμματος στην Ελλάδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού. «Πρέπει να κατανοήσουμε τις ιδιαίτερες παραμέτρους και προκλήσεις του ανθρωπιστικού έργου στην Ελλάδα, οι οποίες προκαλούνται από το γεγονός ότι η χώρα βιώνει και η ίδια τις συνέπειες μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης» πρόσθεσε.

Η φωτογραφία είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το www.photoreportage.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]