[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

3000 χορευτές στο ΚαυτανζόγλειοΗ «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων», συμπληρώνοντας  δύο χρόνια λειτουργίας, οργανώνει το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 5μμ, στο
«Καυτανζόγλειο» στάδιο Θεσσαλονίκης, την «1η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων».


Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχουν  χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων Μακεδόνων  από όλους τους Νομούς της Μακεδονίας αλλά και μερικών συλλόγων Μακεδόνων Ελλήνων από την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατόν σαράντα (140) χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων Μακεδόνων  τα οποία χωρισμένα σε δώδεκα θεματικές ενότητες θα παρουσιάσουν τους τοπικούς μακεδονικούς χορούς της περιοχής τους. Σαράντα (40) οργανοπαίκτες παραδοσιακής μουσικής, τρείς χιλιάδες (3000) χορευτές με τις παραδοσιακές Μακεδονικές φορεσιές του τόπου τους θα δημιουργήσουν ένα καταπληκτικό θέαμα. 

Με την εκδήλωση αυτή θέλουμε να αναδείξουμε την ενότητα και την ζωντάνια των Μακεδόνων αλλά και την προσπάθειά μας να διατηρήσουμε και να προστατέψουμε   την  γνήσια λαϊκή παράδοση των Μακεδόνων Ελλήνων από καλά οργανωμένες προσπάθειες αλλοίωσής της.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης και έχει την συμπαράσταση των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου. Εκτός από τις τοπικές κοινωνίες εντός Ελλάδος μέσω των Παμμακεδονικών Ενώσεων και οι απόδημοι Μακεδόνες, σε όλον τον κόσμο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά το γεγονός μέσω δορυφορικής αναμετάδοσης.

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα παραπάνω στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας  www.popsm.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]