Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα το κοινό του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που σήμερα ενηλικιώθηκε (έγινε... 18) αποχαιρέτισε τον δημιουργό του: Τον Δημήτρη Εϊπίδη, ο οποίος έχει, ήδη, δηλώσει παραίτηση από το θεσμό που ο ίδιος δημιούργησε.


Το κλίμα ήταν συγκινησιακά φορτισμένο κι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που κλείνει την πορεία του στο θεσμό που ανέδειξε, περιορίστηκε σε έναν σύντομο λόγο -ιδιαίτερα συγκινητικό- αφού το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ το αισθάνεται ως παιδί του...




Ακολούθησε ο χαιρετισμός του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, που ανακοίνωσε ότι, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που συμπίπτει με τη λήξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ο Δημήτρης Εϊπίδης θα αναγορευθεί επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης, κάτι που αποφασίστηκε παμψηφεί, από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. 

Όλοι περίμεναν την ανακοίνωση για το ποιος αναλαμβάνει στη θέση του κ. Εϊπίδη, ειδικά καθώς, την Πέμπτη είχε διαρρεύεσει πως το διοικητικό συμβούλιο του Φεστιβάλ προτείνει για τη θέση την Γαλλίδα Ελίζ Ζαλαντό και ότι η πρόταση βρίσκεται ήδη στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, περιμένοντας την έγκριση. Η ανακοίνωση, όμως, δεν έγινε...



Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Ορχήστρα της Ανακύκλωσης», με την οποία άνοιξε το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.