Τον θάνατο του παλαίμαχου Ολλανδού ποδοσφαιριστή και προπονητή Γιόχαν Κρόιφ, μιας από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε η οικογένειά του.


«Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Γιόχαν Κρόιφ, 68 ετών, έφυγε από τη ζωή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, στις 24 Μαρτίου στη Βαρκελώνη. Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες», ανέφεραν οι οικείοι του σε λιτή ανακοίνωση.

Είχα την τύχη να τον δω σε δράση, στις αρχές της δεκαετίας του '70, στο περίφημο φιλικό με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Ο Μεγάλος Άγιαξ είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη και είχε... αποσπάσει ισοπαλία από τη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ (το γκολ για μας ο Σαράφης). Θυμάμαι τις απλές κινήσεις του, σα να 'ναι σήμερα. Θυμάμαι και την... ντρίπλα του Κούδα που τον έκανε να ψάξει να δει πώς... του ΄φυγε η μπάλα...



Ήταν ο λόγος που, από παιδάκι, ήθελα να παίρνει Παγκόσμια Κύπελλα (αν, φυσικά, δεν τα σήκωνε η Μεγάλη Βραζιλία), η Εθνική Ολλανδίας. Είχα απογοητευτεί πλήρως στο μουντιάλ της Αργεντινής, όταν μια δικτατορία επέβαλε το θέλημά της στη FIFA... Αλλά παίκτες σαν τον Κρόιφ μ' έκαναν να ελπίζω πως όλοι μπορούν...

Στις 22 Οκτωβρίου 2015 είχε γίνει γνωστό ότι ο Κρόιφ έπασχε από καρκίνο στους πνεύμονες. Μια μεγάλη εποχή είχε κλείσει... Πολύ φοβάμαι ότι η εποχή αυτή είχε σβήσει όταν οι μπάλες ποδοσφαίρου σταμάτησαν να ΄ναι ασπρόμαυρες με πεντάγωνα δερμάτινα κομμάτια.