Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το στρατόπεδο "Αρματολού Κόκκινου" της Βέροιας, όπου δημιουργήθηκε άλλο ένα hot spot, με το που πήγαν για εγκατάσταση οι πρώτοι πρόσφυγες από την Ειδομένη.


Σύμφωνα με το verianet.gr, κάτοικοι που δεν θέλουν τους πρόσφυγες στην περιοχή τους, συγκεντρώθηκαν και τους αποδοκίμασαν. 

Η διαμαρτυρία κράτησε περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν το δρόμο και επέτρεψαν τη διέλευση του λεωφορείου, το οποίο πέρασε την πύλη του στρατοπέδου. Κάποιοι «θερμόαιμοι» πέταξαν μάλιστα μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου... γουρουνοκεφαλές.

Οι αντιδράσεις του κόσμου συνεχίστηκαν και μετά τη διέλευση και την είσοδο του λεωφορείου στο χώρο του στρατοπέδου.

Κάποια στιγμή, δε, παραλίγο να δημιουργηθεί «θερμό» επεισόδιο από την παρουσία του βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ουρσουζίδη, ο οποίος εμφανίστηκε στο χώρο λίγη ώρα πριν από την άφιξη του λεωφορείου. Η εμφάνισή του πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους, τον εντόπισαν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ και κινήθηκαν προς το μέρος του.

Ο  βουλευτής προσπάθησε να τους μιλήσει, υποσχόμενος πως στο στρατόπεδο της Βέροιας θα μεταφερθούν μόνον Σύριοι οικογενειάρχες, αλλά εκείνοι ήταν ανένδοτοι... Ένας ιερωμένος του επισήμανε: «Να μην έχουμε εικόνες της Ειδομένης, αυτό θέλουμε. Χρυσέ μου άνθρωπε, θέλουμε ειρήνη» 

Σύμφωνα με το verianet.gr, λίγο πριν τις 9 το βράδυ έφτασαν άλλα τρία λεωφορεία, τα οποία πέρασαν την πύλη του στρατοπέδου πάλι μέσα σε διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες και ρήψη δυο σφαγμένων γουρουνοκεφαλών, όπως έγινε και στο πρώτο λεωφορείο.

Στο μεταξύ ο κόσμος είχε αραιώσει κατά πολύ, οι περισσότεροι κάτοικοι είχαν φύγει, όταν έκανε την εμφάνισή της ομάδα 30 περίπου ατόμων του αντιεξουσιατικού χώρου.

Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου ξεκίνησε συμπλοκή με τα μέλη της ΧΑ. Για 20 λεπτά περίπου εξελισσόταν ένα άγριο κυνηγητό και μάχες σώμα με σώμα, στο πευκοδάσος που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το στρατόπεδο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από μεγάλες προσπάθειες κατόρθωσαν να μπούνε ανάμεσα στις αντιμαχόμενες ομάδες.

Τα επεισόδια σταμάτησαν όταν τα μέλη της ΧΑ  μπήκαν στα οχήματά τους και απομακρύνθηκαν και ακολούθως έφυγαν και οι αντιεξουσιαστές.