Νέα αυτοψία πραγματοποίησαν, χθες, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις των δύο εταιριών που έχουν πάρει αναθέσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας με διαφορετικά αποτελέσματα από την πρώτη....


Αυτή τη φορά εκτός από τον Ανδρέα Κουράκη, τον Μάκη Κυριζίδη και τον Γιώργο Αβαρλή στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Πέτρος Λεκάκης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς, δύο υπηρεσιακοί παράγοντες της διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και μία πρακτικογράφος.

Ο Πέτρος Λεκάκης σε ενημέρωση του προς τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασαν υπό τον Γιάννη Μπουτάρη στις 4 χθες το απόγευμα, επισήμανε ότι οι εταιρείες υφίστανται και κάθε άλλο παρά "φαντάσματα" είναι. "Ειδικά στη μία εταιρεία ντρέπεσαι να μπεις", είναι η ακριβής έκφραση την οποία χρησιμοποίησε ο κ. Λεκάκης, ο οποίος αμέσως μετά τη νέα αυτοψία κάλεσε τον Γιώργο Αβαρλή να ανασκευάσει το περιεχόμενο παλαιότερης ανακοίνωσης που εξέδωσε η παράταξη "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη", στην οποία χαρακτηρίζει τις επίμαχες εταιρείες "φαντάσματα".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανίζεται αποφασισμένος να ζητήσει τις παραιτήσεις των τριών μελών της οικονομικής επιτροπής τα οποία την περασμένη Παρασκευή είχαν πραγματοποιήσει την πρώτη, αιφνιδιαστική, αυτοψία. Σε αυτήν την αυτοψία είχαν πάρει μέρος ο συνεργάτης του δημάρχου Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος στην αυτοψία εκπροσώπησε τη διοικούσα δημοτική παράταξη, ο Εφραίμ Κυριζίδης από τη μείζονα αντιπολίτευση και ο Γιώργος Αβαρλής από το συνδυασμό "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη".

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονία", ο Γιάννης Μπουτάρης δεν αποκλείεται να καλέσει το σύνολο των μελών της οικονομικής επιτροπής να υποβάλουν παραιτήσεις, καθώς θεωρεί ότι η λειτουργία του οργάνου δεν είναι αποδοτική.