Τέσσερις διαρρήκτες συνελήφθησαν την... ώρα της δουλειάς, κάτω από συνθήκες που θυμίζουν αστυνομική ταινία του Χόλιγουντ!

Συνέβη, τα ξημερώματα, στην Καλαμαριά. Οι τέσσερις δράστες (δυο ομογενείς ηλικίας 25 και 26 ετών, ένας Έλληνας 21 ετών κι ένας συνομήλικός του αλλοδαπός), είχαν... μπουκάρει σε διαμέρισμα κι έκλεβαν.

Γείτονες, που άκουσαν τη φασαρία, ειδοποίησαν την Άμεσο Δράση. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι οι τέσσερις διαρρήκτες είχαν... πιάσει δουλειά. Αμέσως ειδοποίησαν για ενισχύσεις και προσπάθησαν να μπλοκάρουν τους δράστες.

Ακολούθησε πάλη. Μάλιστα, ο ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε -ευτυχώς- ελαφρά. Στο μεταξύ έφθασαν στο σημείο και ενισχύσεις: Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι διαρρήκτες προσπάθησαν να διαφύγουν δύο από αυτούς πέρασαν στη διπλανή πολυκατοικία και προσπαθούσαν να διαρρήξουν την μπαλκονόπορτα για να διαφύγουν από εκεί. Οι άλλοι δύο πήδησαν στο μπαλκόνι του κάτω ορόφου και προσπαθούσαν να διαφύγουν από άλλο διαμέρισμα. Τελικά, δεν κατάφεραν τίποτα...

Και οι τέσσερις κατέληξαν στα χέρια των αστυνομικών. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργίας, παράβασης Νόμου περί όπλων, αντίστασης, απείθειας, παράνομης κατακράτησης, αντίστασης, αντιποίησης αρχής, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, διατάραξης οικιακής ειρήνης, κατοχή εκρηκτικών υλών και παράβαση Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

Σε έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τόσο στην κατοχή τους, όσο και στα σπίτια τους, διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρια, πιστόλι κρότου με 56 φυσίγγια, μικροποσότητα χασίς και άλλα αντικείμενα, η προέλευση των οποίων εξετάζεται.

 

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούν αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 21 ετών για ληστεία κατ’ εξακολούθηση.

 

Ο αστυνομικός, που δέχτηκε την επίθεση, μετέβη σε Νοσοκομείο, όπου αφού πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις, αποχώρησε.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλα αδικήματα.