Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Βρυξέλλες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο, αλλά και στο μετρό της πόλης.  Δεκάδες είναι οι τραυματίες, ενώ το Βέλγιο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. 


Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στο Βέλγιο εις μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Οι Αρχές απαγόρεψαν την κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ ακόμη και οι υπάλληλοι της Ε.Ε. που βρίσκονταν στο κτίριο των Βρυξελλών, είναι αναγκασμένοι να κινηθούν προς τα σπίτια τους σε μικρές ομάδες, όπως ανακοινώθηκε! Ήδη, ο στρατός έχει κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους και στους δύο σταθμούς των τρένων που άνοιξαν για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί.

Για ανάληψη της ευθύνης των επιθέσεων από το Ισλαμικό Κράτος έκαναν νωρίτερα λόγο αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης. 

Στις 17:15, οι βελγικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάσισαν την εκκένωση του ευρωπαϊκού κτιρίου Lex, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σταθμό του μετρό Μάλμπεκ, στο οποίο σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση. Για τους υπαλλήλους των υπόλοιπων ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων εκδόθηκε οδηγία εφόσον επιθυμούν να εξέλθουν των κτηρίων πεζή και σε μικρές ομάδες. 

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και την υποστήριξή του. Επίσης, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εμφάνισής του στην Αβάνα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί για να ηττηθεί η τρομοκρατία.

Οι επιθέσεις έρχονται λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βασικού υπόπτου για τις ισλαμιστικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο.