Στο δήμο Θεσσαλονίκης περνούν τα ακίνητα της παραλίας της πόλης. Το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, στις 12.00, ως μοναδικό θέμα της 6ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.


Όπως αναφέρεται στην Ημερήσια Διάταξη, θέμα είναι το «Μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου ΑΕ, για την ανάπλαση, αξιοποίηση και διαχείριση Τμημάτων των δημοσίων ακινήτων του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης με ΑΒΚ 168 και 2562».

Η πράξη αφορά τη διαχείριση οκτώ περιπτέρων αναψυχής (αναψυκτηρίων) κατά μήκος της Νέας Παραλίας, από το Λευκό Πύργο ως το Μέγαρο Μουσικής, του αντλιοστασίου που βρίσκεται κοντά στο χώρο των Ομίλων και οικίσκων για τις ανάγκες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πλέον, ο δήμος θα μπορεί να διαθέσει τα περίπτερα αυτά είτε για τις ανάγκες των πολιτών, είτε σε ιδιώτες, μέσω διαγωνισμών. Μάλιστα, μπορεί, αν το επιθυμεί, να προχωρήσει και στη δημιουργία επιπλέον χώρων, όπως μαρίνες, πάρκινγκ κι άλλες εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων και οι στάσεις της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας.

Η παραχώρηση της έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ γίνεται για 49 χρόνια. Μάλιστα προβλέπεται ότι δε θα θιγούν, επ' ουδενί τρόπω, οι εγκαταστάσεις των Ομίλων στο ύψος της Σχολής Τυφλών.