Σοκάρει η είδηση ότι ένας άνδρας προσπάθησε -και σύμφωνα με τις πληροφορίες τα κατάφερε- να βιάσει ένα 7χρονο κοριτσάκι στις τουαλέτες του καταυλισμού της Ειδομένη.

Την φρικτή του πράξη αντιλήφθηκαν άλλοι πρόσφυγες οι οποίοι όρμηξαν κατά πάνω του, τον προπηλάκισαν και τον λιντσάρισαν, πριν τον παραδώσουν στην αστυνομία.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της "Daily Mail", αν το αστυνομικό τμήμα δεν ήταν τόσο κοντά στο σημείο που εκτυλίχθηκε το επεισόδιο, ο φερόμενος ως δράστης θα «είχε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα» από τις αντιδράσεις των υπολοίπων.

Χαρακτηριστικά, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως ο φωτογράφος είπε πως οι πρόσφυγες κλωτσούσαν τον κατηγορούμενο και ένας από αυτούς προσπάθησε να τον χτυπήσει με μια ζώνη στο κεφάλι.

Mάλιστα, σε μια από τις φωτογραφίες διακρίνεται και ένας άντρας της ελληνικής αστυνομίας, ανάμεσα στο εξαγριωμένο πλήθος των προσφύγων.

Άγριο ξύλο στον Πειραιά

Το βράδυ της Πέμπτης (17/03) στο λιμάνι του Πειραιά, ομάδες  προσφύγων  και λαθρομεταναστών που περίμεναν στη σειρά για το συσσίτιο, ήρθαν στα χέρια, από άγνωστη αιτία.

Τα επεισόδια γενικεύτηκαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά αλλά τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων, τα πράγματα ηρέμησαν λίγο αργότερα.

Σήμερα συνεπλάκησαν το μεσημέρι περίπου 50 μετανάστες, Αφγανοί και Σύροι, μέσα στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά, για το ποιος θα φορτίσει πρώτος το κινητό του τηλέφωνο! Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά ένας μετανάστης στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές.

Ξύλο και στην Ειδομένη

Νωρίτερα, στην Ειδομένη τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν συνεπλάκησαν δύο Αφγανοί με έναν Σύριο, χωρίς επίσης να έχει γίνει γνωστή η αφορμή για το επεισόδιο.

Οι «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου υπέστησαν ελαφρά τραύματα, πιθανότατα από χρήση μεταλλικών αιχμηρών αντικειμένων, ενώ μεταφέρθηκαν στις σκηνές των εθελοντών-γιατρών που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εξαιτίας του επεισοδίου άναψαν τα αίματα μεταξύ ομάδων συμπατριωτών των εμπλεκόμενων στη συμπλοκή. Χάρη όμως στην παρέμβαση μελών εθελοντικών οργανώσεων και αστυνομικών, τα πνεύματα ηρέμησαν.